Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera planinska

Sud traži da vještaci naprave i treću procjenu

Planinska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
14.05.2014.
u 22:37

Vještak Davorin Štengl tvrdi da je nekretnina u Planinskoj višestruko precijenjena, a Vladimir Krtalić s tim se ne slaže

Čije su procjene nekretnine u Planinskoj ispravne, a čije nisu, nije razjašnjeno ni nakon današnjeg sučeljavanja vještaka Davorina Štengla te Vladimira Krtalića.

Štengl je ostao kod svog nalaza u kojem je nekretninu u Planinskoj procijenio na temelju zatečenog stanja, dok je Krtalić pak tvrdio da je Štengl krivo primijenio propise jer je pri procjeni u obzir morao uzeti i buduću izgrađenost na toj parceli.

S obzirom na to da Štengl tvrdi da je sporno zemljište višestruko precijenjeno, a Krtalić se s tim ne slaže, sud je odlučio naručiti novo građevinsko vještačenje koje će napraviti stručnjaci Fakulteta za građevinarstvo. Sljedeće ročište sazvano je za srpanj, kada bi trebala svjedočiti Katica Fiolić.

>>Zbog različitih nalaza sud odlučio suočiti vještake

Komentara 2

CH
chemica
22:58 14.05.2014.

Jedan od ove dvojice sudskih vještaka je očigledno nesposoban. Hoće li i onakon ovakvog sramotnog vještačkog nalaza raditi taj posao? Pa naravno da hoće! Ipak je ovo Evropa, ali samo na papiru. Na brdovitom Balkanu sudski vještaci još uvijek ama baš nikom ne odgovaraju za svoj posao pa ma koliko loše ga obavljali. Otkad je Vladimir Šeks zakonom ukinuo komoru sudskih vještaka. Naš najveći pravni um. I svi se grohotom nasmijaše. Ovakvo bezvlašće i pravni kaos nije vladao čak ni u pokojnoj Jugoslaviji.

BA
BARUH
11:16 15.05.2014.

Neznam tko je ovdje lud a tko zbunjen. Ali to je stvar jasna i mmaloj djeci. Ako kupujem kuću kupujem ono što trenutno jeste i to je njena procjena vrijednosti. Ja mogu naravno kuću srušiti sazidati vilu, ali to me onda košta pa nastaje nova vrijednost. Takva prepucavanja nebi se vršila da je u pitanju običan smrtnik,ali naravno gospon Ivo može sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije