Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravosuđe

Sud prihvatio žalbu nasljednika stana u Sanaderovoj vili

ivo sanader (1)
PIXSELL
28.09.2010.
u 13:35

Postupak je dovršen tek 15 mjeseci nakon Sanaderove ostavke.

Upravni sud donio je rješenje kojim će ispočetka pokrenuti postupak kojim dvojica nasljednika nekadašnjih vlasnika podrumskog stana u vili Ive Sanadera u Kozarčevoj ulici u Zagrebu traže povrat nacionalizirane imovine.

Nasljednici su bili odbijeni u svim prijašnjim postupcima, u Ministarstvu pravosuđa i u zagrebačkome Gradskom poglavarstvu, pa su prije četiri godine pokrenuli postupak pred Upravnim sudom.

Postupak je dovršen tek 15 mjeseci nakon Sanaderove ostavke. Nasljednici su bili odbijeni u zagrebačkom Uredu za imovinsko-pravne odnose s obrazloženjem da taj stan više ne postoji kao zasebna stambena jedinica, bio je, naime, spojen s ostatkom vile (tu su još tri stana koja imaju više od 100 četvornih metara) u jednu jedinicu koja je danas u vlasništvu Mirjane Sanader i njezina oca Ive Šarića.

Komentara 15

SN
snovak45
14:50 28.09.2010.

\"Sud prihvatio žalbu nasljednika stana u Sanaderovoj vili\" Pravosuđe radi kako ( politički ) vjetar puše...

NI
nikkon18
15:18 28.09.2010.

nevidim razlog da se krenulo od sanadera. zbog čega se nije oduzela i vila tuđmanovima u nazorevoj stečenoj na sličan način, nakon čega je promijenjen zakon.

PI
Pippo9
14:48 28.09.2010.

Pravna država radi svoj posao i ovo je dokaz da nitko nije iznad zakona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije