Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravomoćna presuda

Sud potvrdio da je Telegram pisao istinu u slučaju 'Eko Sever'

Ivka i Mario Sever
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
11.12.2018.
u 17:08

Prvu presudu protiv Eko Severa Telegram je dobio u rujnu 2017., godine, a ta presuda sada je i pravomoćno potvrđena

Najveći hrvatski proizvođač ekološkog voća i povrća Eko Sever pravomoćno je izgubio parnicu protiv Telegrama. Županijski sud u Puli potvrdio je da su reporteri Telegrama u serijalu istraživanja o ekološkoj poljoprivredi pisali istinu i postupali po svim profesionalnim standardima. Ovo je prva pravomoćna presuda u procesima između Telegrama i Eko Severa.

U jesen 2015., serijom reportaža, laboratorijskih analiza, intervjua i svjedočanstava, reporteri Telegrama otkrili su kako je Eko Sever godinama varao svoje kupce, nabavljajući jeftinu robu na veletržnici i prodajući je kao skupocjenu, organsku hranu. Telegramovi novinari i fotografi noćima su pratili kamion kojim su vlasnici Eko Severa u 4 ujutro potajno nabavljali neekološku robu.

Vozač kamiona na sudu je priznao kako je kupovao neekološku robu za Severe. Osim toga, priznao je kako su od njega tražili da potpiše antedatirane ugovore 

Prvu presudu protiv Eko Severa Telegram je dobio u rujnu 2017., godine, a ta presuda sada je i pravomoćno potvrđena. Protiv Eko Severa u odvojenom procesu presudio je i Općinski kazneni sud u Zagrebu.

>> Pogledajte što je ministar Marić rekao o hrvatskom putu prema euru

Ključne riječi

Komentara 8

TR
trabant7
17:55 11.12.2018.

Firmu zatvorit kao i vlasnika za primjer svima, bojkotirat njegove proizvode i neka krahira jednom i zauvjek.

PA
Pax
17:39 11.12.2018.

Varati roditelje koji se odriču ne bi li kupili djeci zdravu hranu trebalo bi biti itekako kažnjeno da posluži kao primjer drugima, pogotovo u ovom slučaju gdje je optuženi cijelo vrijeme ustrajao u laži!

Avatar poljicanin
poljicanin
18:43 11.12.2018.

Varaš i želiš pred sudom dobiti pravo,koji kriminalni likovi.Riječ sram za ove ne postoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije