Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVORICA OPTUŽENIH

Sud oslobodio optužene za lažiranje podataka u stanici za tehnički pregled

sud
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
06.05.2021.
u 22:05

Žalba je podnesena i zbog povrede kaznenog zakona u odnosu na pogrešne i neosnovane tvrdnje suda

Općinski sud u Koprivnici oslobodio je nepravomoćno četvoricu optuženih hrvatskih državljana rođenih 1979., 1960., 1964. i 1975., optuženih da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na počinjenje tog kaznenog djela. DORH je uložio žalbu. 

Optužnicom se prvu dvojicu okrivljenika tereti da su kao nadzornici tehničke ispravnosti vozila u stanici za tehnički pregled, na poticaj trećeg i četvrtog okrivljenika, upisivanjem neistinitih podataka o ispravnosti vozila omogućavali produljenje važenja prometnih dozvola za vozila koja nisu bila tehnički ispravna i nisu ispunjavala uvjete za produljenje registracije.

- Državno odvjetništvo smatra da je sud počinio bitnu povredu odredaba kaznenog postupka jer je izreka presude nerazumljiva, a njezin sadržaj je u suprotnosti sa sadržajem zapisnika suda o objavi presude, dok je obrazloženje presude nejasno i uopće ne sadrži razloge o odlučnim činjenicama.

Žalba je podnesena i zbog povrede kaznenog zakona u odnosu na pogrešne i neosnovane tvrdnje suda da postupanje okrivljenih osoba nije kazneno djelo i da okrivljenici kao nadzornici tehničke ispravnosti vozila u stanici za tehnički pregled nisu odgovorne osobe - navode u DORH-u. U optužnici je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje.
 

Burno sučeljavanje - Tomašević zaprijetio Filipoviću tužbom, Škoro prozvao HDZ, a Klisović gradsku upravu

Komentara 2

LI
Linomedo
23:17 06.05.2021.

Ne mogu vjerovat da se pored tolikog kriminala u državi pravosuđe bavi ovakvim stvarima. To je problem poslodavca.

FA
fajlpz
22:36 06.05.2021.

Bravo za Pravosuđe u Hrvatistanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije