Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandalozna presuda

Sud oslobodio oca koji je nasrnuo na kćer je ga je ona "provocirala"

zlostavljanje
arhiva VL
28.04.2010.
u 23:37

Sud je utvrdio da je otac nasrnuo na dijete i fizički i psihički ga zlostavljao, ali pripisao je to njegovim "roditeljskim obvezama za odgoj djeteta".

Zagrebački Prekršajni sud donio je presudu kojom je oca oslobodio optužaba za zlostavljanje djeteta. Iako je kći prijavila oca zbog nasilja, sud je obrazložio da je dijete moglo predvidjeli njegovu reakciju jer je otac u sličnim situacijama i prije agresivno reagirao. U presudi se navodi i da je njegovo ponašanje dijelom inicirala i sama kći koja ga je prijavila zbog nasilja, piše Jutarnji list.

Sud je utvrdio da je otac nasrnuo na dijete i fizički i psihički ga zlostavljao, ali pripisao je to njegovim "roditeljskim obvezama za odgoj djeteta".

Na sudu vjeruju i da je postupak motiviran stjecanjem imovinske koristi majke što im je također bio jedan od razloga za oslobađajuću presudu.

Stručnjaci presudu ocjenjuju skandaloznom. Zlostavljana djevojka ima 15 godina i živi s roditeljima koji su se razveli, ali nisu uspjeli prodati šesterosoban stan u Zagrebu pa još uvijek svi žive pod istim krovom. Zlostavljana djevojka na sudu je tvrdila da je otac cijelo vrijeme nju i njezinog brata krivio za razvod.

Za vrijeme suđenja za zlostavljanje cijeli se postupak odvijao pod neobičnim okolnostima. Tužiteljica je navodno odbijala dopustiti odvjetnici ulazak u sudnicu, a na to je pristala tek nakon pisanog prigovora odvjetnika i intervencije institucija.

Komentara 12

DA
damirtankovic
00:51 29.04.2010.

Još jedan dokaz kakvo nam je sudstvo.

OB
-obrisani-
07:48 29.04.2010.

Koje obrazloženje presude, kao da je izvučeno iz dupeta kakvog mudžahedina! Ili veterinara, ako riječ \'otac\' zamjenimo riječi PAS?! \'sud je obrazložio da je dijete moglo predvidjeli njegovu reakciju jer je otac (PAS) u sličnim situacijama i prije agresivno reagirao.rao. U presudi stoji i da je njegovo ponašanje dijelom inicirala i sama kći\'

AL
alapača
15:08 29.04.2010.

zar su Milanovića premjestili iz Gospića u Zagreb?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije