Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Bandić smije obnašati gradonačelničku dužnost, ali ne i komunicirati sa svjedocima

bandić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
13.04.2015.
u 11:29

Među predloženim svjedocima su i neki od najbližih Bandićevih suradnika pa je zapravo nejasno kako će Bandić obnašati svoje svakodnevne poslove

Milan Bandić smije obnašati dužnost gradonačelnika, no ne smije kontaktirati ni komunicirati sa svjedocima čije je ispitivanje USKOK predložio u aferi Agram.

Odluka je to Izvanraspravnog vijeća Zagrebačkog županijskog suda, koje je uvažilo prijedlog Bandićeve obrane da mu se ukinu mjere opreza zabrane obnašanja gradonačelničke dužnosti.

Novonastala situacija pomalo je apsurdna jer većina svjedoka, čije je ispitivanje USKOK predložio, radi u Gradskom poglavarstvu ili u nekoj od podružnica Zagrebačkog holdinga.

Među predloženim svjedocima neki su od najbližih Bandićevih suradnika pa je zapravo nejasno kako će Bandić obnašati svoje svakodnevne poslove, a da pritom ne komunicira s osobama koje se nalaze na popisu svjedoka.

Isto tako, i dalje je nejasno tko bi to njegovo ponašanje trebao nadzirati. Bandić je jutros došao na sud kako bi podignuo odluku Izvanraspravnog vijeća i pritom nije htio davati nikakve izjave za medije.

>> Bandić: Kada budem smio, reći ću vam zašto sam smijenio Švaljek

>> Pogledajte kako je Bandić proveo prvi dan nakon izlaska iz Remetinca

Komentara 82

LE
leica2003
10:10 13.04.2015.

Apsurdno je da čovjeka optužiš i onda bi valjda trebao sjediti u zatvoru godinama prije nego ga uopće osude. Koliko su truda uložili da ga drže zatvorenog i onemoguće mu rad... bolje nek se skoncentriraju da mu dokažu krivnju na sudu. Ako bude kriv, naravno da će u zatvor. A što da ga oslobode a on bio zatvoren godinama? svuda u svijetu puste ljude da se brane sa slobode osim ubojice i teroriste.

Avatar whitesox
whitesox
10:06 13.04.2015.

kakvo je to tužilaštvo ako ne može optužnicu obraniti na sudu?niškorisni su!sudstvo je debelo niškorisno također!čast izuzetcima kojih je malo!samo stvaraju afere po nalogu vladajućih struktura

ZG
zgblabla
11:47 13.04.2015.

nikada mi ne bu jasno zakaj neki trunu u pritvoru neki ne.Ili svi mogu biti u pritvoru ili nemre niko.Frenda su mi zatvorili na 45 dana zbog izjave svjedoka da je u vrijeme neke šore bio u kafiću,poslije je svjedokk povukao iskaz i pustili ga i nikome ništa!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije