Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Križ na sudu

Sud odlučio: Raspelo se može držati u javnim prostorima

raspelo
Arhiv VL
18.03.2011.
u 21:48

Sud je zaključio da nema dokaza o tome da prikazivanje raspela u učionicama utječe na učenike

Držanje raspela u učionicama škola u Italiji ne predstavlja kršenje prava nekatoličkih obitelji,  odlučio je Europski sud za ljudska prava.

Sud je zaključio da nema dokaza o tome da prikazivanje raspela u učionicama  utječe na učenike. Ovom presudom poništena je prethodna odluka protiv postavljanja raspela iz  2009. godine. Odluku Europskog suda za ljudska prava pozdravio je talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini kao pobjedu "narodnog osjećaja".

Ključne riječi

Komentara 40

KA
Karla
01:26 19.03.2011.

Križ je poruka svima, da nema veće ljubavi od ove kad daruješ svoj život i umireš za druge. To sada rade i oni japanski inžinjeri u nuklearkama. Možda nisu kršćani, ali shvatitli su poruku križa. Križ je univerzalna vrijednost !

SI
sinaj
22:03 18.03.2011.

He, he, lijepe li vijesti. Uplašili se Europljani najezde muslimana. Bravo za Italiju, tako razmišlja jedna napredna, civilizirana i demokratska zemlja.

DU
Deleted user
22:14 18.03.2011.

Pod križ stati i moliti, moliti, moliti… Bože čuvaj Hrvatsku!!! Čuvaj ovo sveto tlo, blagoslovi nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije