Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE PERKOVIĆU

Sud odbio Leljakovo izuzeće jer ne vjeruje hrvatskim portalima

Perković i Mustač
Foto: Andreas Gebert/DPA/Pixsell
19.05.2015.
u 19:00

Roman Leljak za TV emisiju Bujica rekao je da će njegov iskaz biti važan kako bi optuženi bili osuđeni

Na suđenju u Münchenu za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića obrana Josipa Perkovića zatražila je danas izuzeće Romana Leljaka, slovenskog publicista, jer je dao telefonsku izjavu za emisiju Bujica Velimira Bujanca da će “u ponedjeljak i utorak imati mogućnost iznijeti značajnu dokumentaciju koja će prevagnuti u presudi suda kojom će biti optuženi krivima. Iznijet ću dokaze kako je Udba vršila likvidacije u inozemstvu po postupcima kakve su Mustač i Perković vodili i neće biti nikakve sumnje”.

Obrana je tražila izuzeće jer će Leljaka sud tretirati kao vještaka, a iz ove izjave, tvrde, vidi se da on nije pristran. Sudsko vijeće pod predsjedanjem Manfreda Daustera nakon vijećanja iza zatvorenih vrata odlučilo je odbiti prijedlog obrane, jer, tvrdi sud, iz riječi svjedoka koje su prenesene na web-portalima nije jasno jesu li vjerno prenesene iz emisije. Proces Perkoviću i Zdravku Mustaču, započet u listopadu prošle godine, nastavlja se u četvrtak. I dalje će pred sudom govoriti Leljak, poznat po istraživanju Udbinih operacija.

>> Obrana traži da Angela Merkel otkrije zašto nije došla u Zagreb 1. 7. 2013.

>> Leljak: Polovicu dokumenata o emigraciji Udba je uništila još 1990.

Komentara 23

DI
Diosiario
20:37 19.05.2015.

Nobilo se pozvao na članke s portala Direktno.hr, na kojima naslov nije imao puno vezue s izrečenim u tekstu, kao što je uostalom praksa svugdje, pa i na ovom portalu. Međutim, sud je odbio Nobilov prijedlog zbog neosnovanosti i zbog toga što nije podnesen u skladu s protokolom. To je Njemačka, ozbiljna država, i ozbiljni suci koji se naravno nikad ne bi spuštali na razinu komentiranja hrvatskih portala. To je moguće u Hrvatskoj, ali u ozbiljnim zemljama ipak malo teže. Ako je namjera autorice članka bila prikazati njemački sud kao neozbiljnu instituciju, to joj nije uspjelo. Bar kod mene...

Avatar juricamesko
juricamesko
21:16 19.05.2015.

UDBU pomalo al sigurno hvata panika a snjima i sdp.

BA
barbaizamerike
19:57 19.05.2015.

prijatelj od Ivana Lasica glazbenik Mirko Kraljevic mogo bi ispricati kakvo je bilo njihovo prijateljstvo posto je bio direktor skole. u Sirokom Brijegu gdje se UDBA raspitivala o djeci iz ustaskih obitelji ali je vodila racuna I o nasim gastajbajtereima a Kraljevic je medu njih dosao osemdesetih godina u Njemackoj je imo I glazbenu skolu I web stranicu ali kad su mu neki spomenuli prijateljstvo sa Lasicem stranicu je ugasis. I pritajio se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije