Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od 1,2 mil. kn

Sud odbacio tužbu Novogradnje protiv Grada Varaždina

tehnološki park
26.03.2012.
u 11:01

Novogradnja je tražila naknadu troškova za obnovu zgrade Tehnološkog parka 2007. godine nakon požara

Grad Varaždin ipak neće ništa morati platiti tvrtki Novogradnja, jer je sud odbacio njihovu tužbu, objavila je novinarima danas objavila zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević. Novogradnja je podnijela tužbeni zahtjev protiv Grada, tražeći naknadu troškova za obnovu zgrade Tehnološkog parka 2007. godine. Vršitelj dužnosti gradonačelnika Zlatko Horvat uoči prijevremenih izbora za gradonačelnika prošle godine u ime Grada pristao je na nagodbu kojom bi se Novogradnji isplatilo 1,2 milijuna kuna, no nova je gradska vlast uspjela osporiti to potraživanje.

Riječ je o radovima koje je Novogradnja obavila 2007. godine nakon požara na zgradi Tehnološkog parka. Uoči požara tvrtka je obavila radove na pročelju zgrade, vrijedne oko 200 tisuća kuna, što im je i plaćeno. U tužbi, međutim, navode da su nakon požara izveli dodatne radove koji im nisu plaćeni i zatražili od Grada isplatu višemilijunskog iznosa.

– Uvidom u dokumentaciju utvrdili smo da ne postoji nijedan dokument ili bilo kakav drugi trag o tome tko je te radove naručio, tko ih je trebao platiti i koji su uopće radovi izvedeni, ako su izvedeni – rekla je N. Martinčević. Unatoč tome, dodala je, vršitelj dužnosti gradonačelnika Zlatko Horvat uoči prijevremenih izbora pristao je na nagodbu, odnosno da se Novogradnji isplati 1,2 milijuna kuna. Ta je odluka došla na potpis novim gradskim čelnicima nekoliko dana nakon preuzimanja mandata, ali su je odbili potpisati i sud je, rekla je N. Martinčević, prije nekoliko dana potvrdio da su bili u pravu.

– Na žalost, to nije jedini sudski spor koji nas je dočekao kad smo preuzeli vlast. Bavimo se s više sporova po više osnova koje smo naslijedili od bivše vlasti i to su ti "kosturi iz ormara“ koje smo spominjali kad smo preuzeli vlast – kazala je N. Martinčević, poručivši građanima da će gradska vlast štititi njihove interese i neće pristati na to da se novac iz gradske blagajne olako dijeli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije