Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sud odbacio tužbu Novogradnje protiv Grada Varaždina

Novogradnja je tražila naknadu troškova za obnovu zgrade Tehnološkog parka 2007. godine nakon požara
26. ožujka 2012. u 11:01 0 komentara 2 prikaza
tehnološki park

Grad Varaždin ipak neće ništa morati platiti tvrtki Novogradnja, jer je sud odbacio njihovu tužbu, objavila je novinarima danas objavila zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević. Novogradnja je podnijela tužbeni zahtjev protiv Grada, tražeći naknadu troškova za obnovu zgrade Tehnološkog parka 2007. godine. Vršitelj dužnosti gradonačelnika Zlatko Horvat uoči prijevremenih izbora za gradonačelnika prošle godine u ime Grada pristao je na nagodbu kojom bi se Novogradnji isplatilo 1,2 milijuna kuna, no nova je gradska vlast uspjela osporiti to potraživanje.

Riječ je o radovima koje je Novogradnja obavila 2007. godine nakon požara na zgradi Tehnološkog parka. Uoči požara tvrtka je obavila radove na pročelju zgrade, vrijedne oko 200 tisuća kuna, što im je i plaćeno. U tužbi, međutim, navode da su nakon požara izveli dodatne radove koji im nisu plaćeni i zatražili od Grada isplatu višemilijunskog iznosa.

– Uvidom u dokumentaciju utvrdili smo da ne postoji nijedan dokument ili bilo kakav drugi trag o tome tko je te radove naručio, tko ih je trebao platiti i koji su uopće radovi izvedeni, ako su izvedeni – rekla je N. Martinčević. Unatoč tome, dodala je, vršitelj dužnosti gradonačelnika Zlatko Horvat uoči prijevremenih izbora pristao je na nagodbu, odnosno da se Novogradnji isplati 1,2 milijuna kuna. Ta je odluka došla na potpis novim gradskim čelnicima nekoliko dana nakon preuzimanja mandata, ali su je odbili potpisati i sud je, rekla je N. Martinčević, prije nekoliko dana potvrdio da su bili u pravu.

– Na žalost, to nije jedini sudski spor koji nas je dočekao kad smo preuzeli vlast. Bavimo se s više sporova po više osnova koje smo naslijedili od bivše vlasti i to su ti "kosturi iz ormara“ koje smo spominjali kad smo preuzeli vlast – kazala je N. Martinčević, poručivši građanima da će gradska vlast štititi njihove interese i neće pristati na to da se novac iz gradske blagajne olako dijeli.

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Aircash
Uspješni
Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.