Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPITNA SHIZOFRENIJA

Sud naredio novu psihijatrijsku procjenu Andersa Breivika

\'Norwegian Anders Behring Breivik, the man accused of a killing spree and bomb attack in Norway, sits in the rear of a vehicle as he is transported in a police convoy as he is leaving the courthouse
AFP/Pixsell
13.01.2012.
u 16:08

Sutkinja Wenche Elizabeth Arntzen izjavila je da je nova procjena potrebna jer su obitelji žrtava i javnost staru kritizirali, a određeno je da ju ovaj put izvedu psihijatri Agnar Aspaas i Terje Toerrisen

Norveški sud zatražio je u petak provođenje nove psihijatrijske procjene nad Andersom Behringom Breivikom (32), piše BBC.

Nad masovnim ubojicom prošle je godine u studenome provedeno vještačenje te su stručnjaci procijenili da boluje od paranoidne shizofrenije. Proglasili su ga neuračunljivim što znači da bi po zakonu trebao izbjeći zatvorsku kaznu i biti hospitaliziran u psihijatrijskoj ustanovi.

U međuvremenu, iako je priznao da je 22. srpnja 2011. izvršio bombaški napad u centru Osla nakon čega je u ubilačkom pohodu na otoku Utoya ubio 77 i ranio 151 osobu, Breivik i dalje ne želi preuzeti krivnju za zlodjela.

Sutkinja Wenche Elizabeth Arntzen izjavila je da je nova procjena potrebna jer su obitelji žrtava i javnost staru kritizirali, a određeno je da ju ovaj put izvedu psihijatri Agnar Aspaas i Terje Toerrisen.

Odvjetnici žrtava upozorili su da su Breivika u zatvoru promatrali psiholozi koji su zaključili da najpoznatiji norveški zločinac nije suicidalan i da ne boluje ni od shizofrenije. Ako rezultati nove procjene ne budu identični zaključcima one iz studenoga, sud će obje uzeti u obzir na suđenju koje je zakazano za početak travnja.

Komentara 2

SI
sinaj
22:02 13.01.2012.

Šta će sada ići od jednog psihijatra do drugog dok ne nalete na nekog koji će zadovoljiti mišljenje javnosti. Pa jel to stručna procjena ili kolo sreće?!

TO
Toni50
11:26 14.01.2012.

Osla nakon čega je u ubilačkom pohodu na otoku Utoya ubio 77 i ranio 151 osobu, Breivik i dalje ne želi, nije lud preuzeti krivnju za ta djela. ponaša se ala balkanski kao svi generali = \"heroji\"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije