Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sud me kaznio plaćanjem 575.000 kn troškova državi

Slavko Mladina
Ivana Ivanović/Pixsell
04.11.2009.
u 20:03

Od 1957. Mladine se koriste stanom i sa 800 kvadrata vrta pa su zbog dosjelosti i otkupa stana sada vlasnici.

Slavko Mladina i njegovi sinovi prema reviziji Vrhovnog suda moraju platiti 575.000 kuna sudskih troškova jer nisu dokazali da im je država kriva za štetu od 20 milijuna kuna koju trpe zbog spora koji se oteže 15 godina.

Natežu se s Općinskim sudom u Sinju zbog uknjižbe vlasništva na čestici zemlje koja graniči s česticom na kojoj je zgrada suda. Od 1957. Mladine se koriste stanom i sa 800 kvadrata vrta pa su zbog dosjelosti i otkupa stana sada vlasnici.

Ne odustajem od svoga!

– Kaznili su me zbog troškova, ali nije mi jasno kakvih jer su održane tek dvije, tri rasprave. Nemoguće da su troškovi veći od nekoliko tisuća kuna, a odakle im pola milijuna!? (zbog visine odštetnog zahtjeva, op. ur). Ne odustajem od onoga što je moje. Ako treba, pravdu ću potražiti i na Međunarodnom sudu jer u našem pravosuđu vlada kriminal.

Upozoravao sam na sukob interesa jer je odluke donosio Općinski sud u Sinju koji je i zainteresirana stranka. Nisu pristajali ni na nuđene im nagodbe. Tražio sam stan od 60 kvadrata i kredit od dva milijuna maraka za pokretanje posla – kaže Mladina koji posjed cijeni na pola milijuna eura.

– Namjera im je oteti moje zemljište za sudsko parkiralište. Dokaz je tomu dopis koji su poslali Ministarstvu pravosuđa i tražili da ustupe teren na korištenje Viteškom alkarskom društvu za gradnju alkarskih dvora. To je odobreno, ali uz uvjet da ga nakon toga urede za parkiralište iako su znali da se tu ne smije ništa raditi. Vodim barem sto postupaka zbog uknjižbe vlasništva i još dvadesetak parnica.

Na sve su spremni, samo da se domognu terena. Pokušali su podmetnuti rješenje po kojem je korisnik općina iako smo samo mi tu bili. To nema nigdje, da mi se priznaje vlasništvo, ali me ne žele uknjižiti – kazao je Mladina. Kad je posrijedi tražena odšteta, i Vrhovni je sud odbio tvrdnje Mladina jer sporovi nemaju veze s prestankom radnog odnosa i rada tvrtki.

Isto vrijedi i za duševne boli "zbog proganjanja“, a S. Mladina sam je sebi kriv za raskid životnog osiguranja i što je zbog besparice stan na Šolti prodao jeftinije. Troškove sporenja nije dobio jer je parnicu izgubio, a za ostale naknadu je morao tražiti u tim parnicama.

Isplate za odugovlačenje

To što nije mogao dobiti kredit na spornu česticu u Sinju nema veze jer je mogao za hipoteku ponuditi kuću na Šolti, obrazlaže Vrhovni sud. Sin Slavka Mladine kaže da su za sve sporove najviše potrošili na poštarinu, ali zbog odugovlačenja Općinski sud u Sinju svako malo isplati im po pet, šest tisuća kuna.

Sin kaže da država pola milijuna kuna neće dobiti od njih, već im jedino mogu uzeti kuću u Sinju, a do ostalih nekretnina neće moći “jer ništa neće biti upisano na naše ime”.

Inače, i na Šolti se Slavko Mladina spori, ali s HEP-om koji ih tuži zbog “izmišljena” računa za struju od 28.000 kuna, pa on od HEP-a traži milijun kuna da povuče tužbe protiv njih za tri stupa na njegovu zemljištu te jer mu ne žele uvesti struju u poslovnom prostoru zbog spora u vezi s računom za kuću.

Ključne riječi

Komentara 10

BR
Bob Rock
23:36 04.11.2009.

Kako lako sjebu čovjeka...

DO
dovla
10:36 05.11.2009.

pola milje kuna nemaš da platiš pa ti sjednu na imovinu,tako netko ko ima lovu kupi dobru stvar koja vrijedi puno više, a ti sirotinjo vjeruj u pravnu državu

PO
power123
20:48 04.11.2009.

Hrvatsko pravosudje... Treba poraditi itekako na njegovom poboljsanju, ono nas i koci prema Europi, a na ovako malim slucajevima to uvidjamo, kako bi trebalo jos bolje funkcionirati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije