Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Bundekfest i šatori

Sud kompromitirajuću snimku ostavio u spisu

Zdenko Antunović
Foto: Zarko Basic/PD/PIXSELL
18.11.2015.
u 14:30

Darko T. snimio je 2011. diktafonom Zdenka Antunovića (na slici) koji ga je tražio 10.000 eura mita, a obrana je zahtijevala da se to izdvoji

Razgovor koji je Darko T. diktafonom snimio 2011., a iz kojeg proizlazi da je Zdenko Antunović, jedan od intimusa gradonačelnika Milana Bandića, tražio od njega 10.000 eura mita, ostaje u spisu, iako je Antunovićeva obrana tražila da se taj dokaz iz spisa izdvoji kao nezakonit.

Odlučilo je tako optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem suca Zdravka Majerovića, a kako obrana na tu odluku ima pravo žalbe Vrhovnom sudu, odluka o pravomoćnosti optužnice protiv Antunovića i drugih odgođena je dok Vrhovni sud ne odluči o žalbi. Inače, spomenutu snimku Darko T. čuvao je četiri godine, a USKOK-u ju je predao nakon što je pokrenuta istraga protiv Antunovića te Ratimira Jurekovića, Josipa Nalisa, Josipa Katića i Tedija Lušetića.

Riječ je o tzv. aferama Bundekfest i šatori, a USKOK je u optužnici problematizirao način na koji su pojedini obrtnici mimo natječaja dobivali poslove s gradom Zagrebom. Od petorice optuženika obuhvaćenih optužnicom obranu u istrazi iznosio je Nalis, a prema neslužbenim informacijama neki od optuženika pregovaraju s USKOK-om o nagodbi. Hoće li do nagodbe uistinu i doći, znat će se nakon što Vrhovni sud odluči je li optužno vijeće bilo u pravu kada je odbilo snimku kompromitirajućeg razgovora izdvojiti iz spisa. Isti stav isto optuženo vijeće zauzelo je i u aferi Vrtići gdje je također odbilo iz spisa izdvojiti kompromitirajuću snimku.

I afera Vrtići po žalbi je na Vrhovnom sudu, a taj bi sud trebao odlučiti i o žalbama na ostale optužnice povezane s Bandićem ili njegovim suradnicima. Konkretnije, riječ je o aferama štandovi, GUP i nadstrešnice. 

>> Od početka afere Agram USKOK otvorio desetak istraga nad Bandićem i njegovim suradnicima 

>> Kako Željko Horvat, Davor Jelavić i Vidoje Bulum kupuju vrijeme do početka suđenja

Komentara 3

DA
darwil
16:56 18.11.2015.

Sve je sada pod lupom javnosti...Bandići,Jelaviči,Antunovići,Lace,Bulumi,uskoro će država i za njih plačati smještaj i hranu i onda neka netko kaže da nismo socijalna država.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
17:57 18.11.2015.

Milaneeeee.... Come out to play...

LA
Lavica7
16:40 18.11.2015.

Sto znaci "Nagodba"...tko je tu lud?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije