Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda za mađarski slučaj
Povratak na članak

Sud EU: Kredit je ništetan kao i valutna klauzula

Sud Europske unije utvrdio je da je kredit u CHF mađarske dužnice Zsuzsanne Dunai u Erste Bank Hungary Zrt ništetan unatoč konverziji u forinte te da je ugovor neodrživ s obzirom na to da je ništetna valutna klauzula u CHF koja određuje tečajni rizik.

Komentari 5

PL
@ploto@
08:28 17.03.2019.

Mađarska vlada i njen premijer Orban su to odavno riješili.Ovo je nekakav zaostali slučaj osobe koja nije bila dio dogovora mađarske vlade koja je prisilila strane banke da vrate to što u oteli.Orban se u istom paketu riješio i svogog "Vujčiča",guvernera mađarske narodne banke koji je radio za MMF i postavio guvernera koji će raditi u interesu mađarskog naroda i države.Kod nas je tobože NBH neovisna,a ustvari radi po uputuma MMF-a i ECB.,a u korist stranih banaka,Zato je sramotni fićfirićfić Vujčić proglašen po časopisu The banker za najboljeg guvernera na svijetu.Zašto smo bili pod Mađarima ,a ne oni pod nama ? Zato jer su oni samosvjesni i znaju zašto im služi država,a mi smo potkupljivi i korumpirani te nema dovoljno štrika za sve te izdajnike i plačenika,kako je onomad ustvrdio Matoš. Najbolji primjer je za to odnos MOL-a i INA.Pa nije MOL kriv jer su naši korumpirani kriminalci prodali INA za budzašto. Pitajte ( Račan je pok. ) Jurčića,Linića i Crikvenca gdje su spremili ogromnu lovu koju su dobili od prodaje 25% + 1 dionica prvog paketa INA za ništa,kad je samo otkriveno naftno polje u Siriji vrijedilo više od cijelog MOL-a.Tu se vidi odnos izmeđui odgovorne države i plačenićke kamarile koja će nas uvijek napraviti tuđim robovima i kolonijom.

VL
CR
crocro
07:48 17.03.2019.

Sve dužnike koji su oštećeni CHF kreditima, trebala bi zastupati jedna osoba. Ta osoba ili odvjetnička agencija trebala bi javno objaviti da se svi dužnici oštećenici jave toj odvjetničkoj agenciji i dostave svoje podatke zbog podizanja kolektivne tužbe. U slučaju pozitivnog ishoda tužbenog postupka, odvjetnička agencija sukladno uvjetima pravnoga posla, uzima proviziju. Točka. Sve ostalo je neozbiljno i traljavo. Većina se neće upuštati u avanture, ali bi sigurno ušli u kolektivni posao. I to bi netko trebao organizirati dok je vremena.

VL
DA
dado56
09:43 17.03.2019.

hr sudovi moraju postivati odluku eu suda i vrhovni sud je vec dobio presudu ... netko se dobro zaigrao gradjanima i krenuo u pljacku ali na kraju ce sve sto je preplaceno morati vratiti gradjanima..

VL
PL
@ploto@
08:17 17.03.2019.

Nije isto biti dužnik banke u Mađarskoj i u RH.U Mađarskoj imate vladu koja štiti svoje građane od pljačke banaka i premijer Orban je to riješio odavno.Ova je valjda tužila jer nije htjela biti dio ukupnog riješenja.U RH su protivv dužnika Vlada RH i njeni korumpirani političari koji štite interese stranih banaka,od guvernera Vujčičća,premijera pa do Sabora.Čast iznimkama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.