Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je kriv?

Sud: Draškovića je trebala kontrolirati policija! Policija: Zakon ne podrazumijeva 24-satni nadzor

Andrija Drašković
Foto: Youtube Screenshot
17.07.2015.
u 16:34

Županijski sud u Splitu pustio ga je da izručenje čeka na slobodi, uz jamčevinu od 100.000 eura, oduzimanje putovnice i obvezu kako će boraviti na istoj adresi i odazivati se na pozive suda

Andrija Drašković, za kojim je Belgija raspisala međunarodnu tjeralicu, i dalje je u bijegu. Splitska policija uhitila 24.7. 2015. ga je u Zračnoj luci, a Županijski sud u Splitu pustio ga je da izručenje čeka na slobodi, uz jamčevinu od 100.000 eura, oduzimanje putovnice i obvezu kako će boraviti na istoj adresi i odazivati se na pozive suda. U srijedu, dan uoči izručenja, Drašković je "nestao".

- On je dao obećanje da se neće kriti te da neće napuštati boraviše koje je prijavio – kaže Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu. Na pitanje tko ga je kontrolirao, Romac odgovara da je to trebala činiti policija. Ne želi špekulirati je li sud pogriješio što ga nije zatvorio.

- Odluka Županijskog suda u Splitu je zakonita i to je jedino relevantno – poručio je Romac.

U PU Splitsko-dalmatinskoj potvrdili su kako je u tijeku postupak provjere da li je u postupanju policije u odnosu na članak 104. Zakona o kaznenom postupku došlo do eventualnih propusta. Riječ je o odredbi koja propisuje da "policija nadzire postupa li okrivljenik u skladu s uvjetima određenim rješenjem o jamstvu" i obavještava nadležnog državnog odvjetnika i sud o okolnostima koje upućuju na mogućnost kršenja uvjeta jamstva.

- U odnosu na 51-godišnjeg državljanina Srbije, u smislu članka 104. Zakona o kaznenom postupku, Policijska uprava splitsko-dalmatinska zaprimila je obavijest Županijskog suda u Splitu o ukidanju istražnog zatvora. Napominjemo da odredba Zakon ne podrazumijeva 24-satni nadzor osobe, odnosno policija nije imala obvezu cjelodnevnog čuvanja osobe. Po saznanju da je osoba prekršila uvjete, policija je o svemu obavijestila nadležni sud – poručila je glasnogovornica PU Ana Čepić.

>> Srpski biznismen nestao iz splitskog hotela dan uoči izručenja Belgiji

Komentara 6

BI
billynik
21:38 17.07.2015.

Jamčevina za ovog srpskog kriminalca 100 000 € a za Mamića 7 miliona kuna, a za Bandića da i ne govorim, tko je tu lud?

MA
Malenkost
22:07 17.07.2015.

kakva je to drzava? kakvo je to pravosude? HR je nesposobna uhljebljena drzava u kojoj ne treba trositi svoj zivot. Napustite tu HR- nasljednicu JU. Vec sam 36 G vani i svaki dan sam sretan da mi HR politicari ne kuju sudbinu. Ni jedan € ne invesriram u tu meni sve odvratniju drzavu.

Avatar deziderij
deziderij
07:59 18.07.2015.

Tko je kriv ? Deplasirano i glupo pitanje koje se nema kome uputiti. Pa Hrvatska je banana država koja je korumpirana do srži i koja nije ni P od pravne države. Tko ima love tu može učiniti što god želi i da ne odgovara. Barem u tom imamo nebrojeno slučajeva koji potvrđuju moju tvrdnju. Tko je svojevremeno pustio Arkana i za koju lovu ? Imaš lovu i možeš kupiti sve što poželiš samo je pitanje cijene i dogovora. Nije taj odperjao tek tako - besplatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije