Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 dana iza rešetaka

Sud Dinku Mikuliću blokirao imovinu i poslao ga u Remetinec

Dinko Mikulić (1)
Filip Brala/PIXSELL
29.12.2012.
u 12:06

Učinjeno je to kako bi se spriječio eventualni Mikulićev pokušaj utjecaja na svjedoke

Pomoćniku ministra branitelja Dinku Mikuliću koji je u petak navečer priveden zbog sumnje da je primio 250.000 eura mita, Županijski sud u Zagrebu odredio je u subotu ujutro na ispitnom ročištu pritvor te mu blokirao svu imovinu, javlja 24sata. Sudac istrage Zoran Luburić odredio mu je 30 dana pritvora nakon čega je Mikulić, doznajemo,  direktno odveden u Remetinec.

Učinjeno je to kako bi se spriječio eventualni Mikulićev utjecaj na svjedoke. Dok Mikulić pred sucem nije iznosio obranu, njegov je odvjetnik Mate Matić kazao kako nije u redu što je ministar Fred Matić gotovo već osudio svog donedavnog suradnika.

Sumnja se da je Mikulić, koji je bio ovlašten za rješavanje stambenog zbrinjavanja ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih branitelja iz Domovinskog rata, pet godina nakon zaposlenja u dotičnom ministarstvu, odnosno od sredine 2005.godine, tražio mito u zamjenu za odabiranje jedne tvrtke kao prodavatelja stanova za branitelje. Činio je to sve do ove godine, a pretpostavlja se da je na taj način u džep strpao 250.000 eura.

>>Pomoćnik ministra branitelja za stanove tražio mito od 250.000 €

Komentara 11

Avatar bodavica
bodavica
12:43 29.12.2012.

Dinku Mikuliću treba dati nagradu jer je uspio nez nadzora do tolike love a kazniti onoga tko je bio odgovoran da se to ne bi dogodilo!!!!!!!

MA
matijazaga
20:54 29.12.2012.

trebat ce prosirit taj remetinec uskoro...

Avatar navijač
navijač
12:21 29.12.2012.

Služba je služba - a družba je družba. Ako Matić ne zatraži naj strožu istragu u ovom slučaju neće opravdati povjerenje koje je dobio od glasača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije