Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjesničar i političar

Sućut premijera u povodu smrti akademika Dušana Bilandžića

bilandžić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
05.03.2015.
u 18:59

Njegova se impresivna znanstvena i politička karijera mogla mjeriti samo s njegovom iskrenošću, poručio je Milanović

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović u svoje i u ime Vlade Republike Hrvatske izrazio je sućut u povodu smrti akademika Dušana Bilandžića.

 - Sa žalošću sam primio vijest o smrti akademika, povjesničara i političara, doktora Dušana Bilandžića. Njegova se impresivna znanstvena i politička karijera mogla mjeriti samo s njegovom iskrenošću, dosljednošću, poštenjem, pa i hrabrošću u borbi protiv manjkavosti društvenog i političkog sustava u kojem je stvarao najveći dio svog života, protiv unitarizma i dogmatizma bivše države.

 - Svoj je izniman znanstveni i intelektualni doprinos nastavio ostvarivati i u svojoj poznijoj dobi, promišljanjima o najburnijem i najvažnijem razdoblju novije hrvatske povijesti, ne samo u svojstvu svjedoka i promatrača, nego i aktivnog političkog sudionika, stoji u pismu sućuti predsjednika Vlade.

>> Umro akademik Dušan Bilandžić

Komentara 4

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
22:48 05.03.2015.

. ..Ode Dušan. ..TomaCC. ..

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
19:12 05.03.2015.

Znanstvena karijera? Kako da ne -------------- Politička karijera? Slavimo bivši sustav, živimo u prošlosti ,,,, a Hrvata više u Munchenu nego u Hrvatskoj. E to je politika Bilandzića i Milanovića.

Avatar popajce
popajce
19:08 05.03.2015.

zao mu i dusa ga boli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije