Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spajanje blagdana

Suci i općinari odmaraju, trgovci rade

22.06.2016., Stinica - Trajektno pristaniste Stinica i trajekti rapske plovidbe koji plove na liniji Stinica - Misnjak (otoku Rab). Kolona automobila i turista ceka ukrcaj za otok Rab. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/pixsell
26.06.2016.
u 00:23

U pozadini odluke Podravke koja je odredila kolektivni odmor financijski su razlozi - ne isplati se uključivati strojeve na dva dana

Ova godina ne pogoduje spajanju blagdana, iznimka je ovaj tjedan jer je Dan antifašističke borbe pao u srijedu i tko si je mogao “očistiti” ostali dio tjedna, može uživati u devet slobodnih dana.

Zaposlenicima koprivničke Podravke, recimo, posao je olakšan zbog toga što je kompanija za četvrtak i petak odredila kolektivni godišnji odmor, što znači da je za “spojene vikende” bilo dovoljno uzeti slobodan ponedjeljak i utorak. U pozadini leže financijski razlozi – ne isplati se uključivati strojeve samo na dva dana. No, dobar tajming za mali godišnji odmor iskoristili su i neki djelatnici u javnom sektoru. – Glasnogovornica? Na godišnjem. Predsjednica suda? Također. Ostala su samo dva suca – rekli su nam u četvrtak na Općinskom sudu u Koprivnici.

Slična je situacija i na Županijskom sudu u Varaždinu. S druge strane, trgovci rade bez iznimke i na Dan državnosti, samo je pitanje je li skraćeno ili do 22 sata. 

>> Raspusti li se Sabor a ne izaberu ustavni suci, država će biti u blokadi

Komentara 3

DO
doktorica
08:01 26.06.2016.

uhljebe koji spavaju po općinskim kancelarijama -van,u ovo informatičko doba -nisu potrebni!

DU
Deleted user
11:01 26.06.2016.

Hrvoje Štabek, kaj si se i ti od nekud dotepel ... kak to govoriš hrvatski .... Suci i općinari odmaraju, trgovci rade ... KOGA ODMARAJU suci i općinari? Svoje konje, pse, noge, mozgove? Odmarati se !!! A ima i: Odmarati nekoga-nešto.

DH
dalibor.hren
09:23 26.06.2016.

Opet "tjednovo"!? Zanimljivo da nitko osim potplaćenih trgovaca u velikim trgovačkim centrima ne spaja radne dane: petak, subota, nedjelja, ponedjeljak....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije