Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAĆE NAŠIH SUDACA
Povratak na članak

Suci i nakon povećanja imaju manju plaću nego 2009. i prosječnu u EU

Plaća sudaca početnika, prema podacima CEPEJ-a, bila je 32. među 48 zemalja i po iznosu i po omjeru u odnosu na prosječnu državnu plaću, a plaća vrhovnih sudaca s omjerom je bila 22., a u iznosu 27.

Komentari 2

DU
Deleted user
23:32 12.09.2019.

Pa to je svugdje tako, da se suci, državno odvjetnici, odvjetnici i vještaci dogovaraju i zajednički dogovaraju kazne i presude. A sigurno je da su preplaćeni za ono što rade odnosno što ne rade.

VL
AN
Antidominium
23:04 12.09.2019.

Kako i koliko rade te kakvo nam je sudstvo, trebaju imati i manje od polovice sadašnjeg iznosa. Čovjek stječe dojam da su u dilu sa odvjetnicima i vještacima pa namaknu razliku i bolje prođu od europskih sudaca. Pogledajmo učinak nakonn policijskih privođenja, dugotrajnost procesa, traljavost kod donošenja presuda. Pa najgore sudstvo možda u EU.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.