Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka za čelnika stranke

Sučeljavanje dvaju kandidata: Ostojić predložio poziciju u SDP-u za sebe i Bernardića

Davor Bernardić, Ranko Ostojić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
20.11.2016.
u 12:40

- Imam hrabrosti, odlučnosti, dobro funkcioniram u kriznim situacijama, a SDP ima problema. Puno bi bolje bilo da Davor bude kandidat za gradonačelnika, a ja da budem predsjednik stranke - kazao je Ostojić

Članovi SDP-a u subotu su glasali za novog čelnika stranke. U drugi krug izbora tako je otiša Davor Bernardić s osvojenih 46 posto glasova te Ranko Ostojić sa 22 posto. Dvojica kandidata utrkuju se za predsjednika SDP-a, a prvo sučeljavanje imali su u emisiji Nataše Božić na N1,

Ostojić je kazao da oboje žele da SDP bude kvalitetniji, ali da trebaju predstaviti kako koji to misli postići. Na pitanje zašto se Bernardić smatram boljim kandidatom odgovorio je da otvoreno govori o stvarima s kojima se i ne slaže.

- Ono što je najvažinije je da sam samo jedan od članova SDP-a, samo prvi među jednakima. Upravo to povjerenje, zajedništvo koje imam s ljudima želim unijeti u SDP. Nema boljih ili lošijih, nego samo neke kvalitete koje jednoga ističu od drugih. Ja sam otvoreno govorio stvari s kojima se nisam slagao čak i kad to nije bilo oportuno. Da je bilo više kritike, više razgovora možda bi bilo bolje. No to je iza nas, moramo se okrenuti naprijed i boriti se za Hrvatsku. svi znaci pokazuju da ova vlada već ima prve simptome nepovjerenja i mi moramo biti spremni preuzeti vlast u Hrvatskoj - kazao je.

Ostojić pak tvrdi da treba govoriti o konkretnim stvarima. - Ne govorim o prošlosti, nastojim se prezentirati praktičnim rješenjima na temelju moga iskustva, ali budućnost SDP-a ovisi o tome kako ćemo se profilirati... Imam hrabrosti, odlučnosti, dobro funkcioniram u kriznim situacijama, a SDP ima problema. Puno bi bolje bilo da Davor bude kandidat za gradonačelnika, a ja da budem predsjednik stranke - smatra Ostojić.

Bernardić dodaje da je spreman kandidirati se za mjesto gradonačelnika Zagreba uz napomenu da se i Ostojić može kandidirati za gradonačelnika Splita. 

Pozitiva za lokalne izbore

Ranko Ostojić također je uvjeren da će na lokalnim izborima SDP biti jači, suprotno posljednjih predviđanja nekih osoba.  

- Ma kakav potpop. Vratit ćemo se bolji i jači. Cilj SDP-a je biti oodgovoran za građane u Hrvatskoj. Nama je cilj biti i na selu i malim mjestima. Gdje je u pravilu HDZ, gdje su ljudi siromašni i otkud iseljavaju - kazao je Bernardić. 

>> ANKETA - Tko bi bio bolji predsjednik SDP-a? Davor Bernardić ili Ranko Ostojić

Komentara 10

Avatar juricamesko
juricamesko
13:15 20.11.2016.

i ja sam zato da izaberete Ostojića za predsjednika.njegove sposobnosti i ideološki profil garancija su da će ovakav Sdp nestati sa političke scene.

OV
ovrhovršitelj
15:40 20.11.2016.

Pazi lika on nudi Bernardicu kandidaturu za gradonacelnika a sebi sigurno mjesto predsjednika.... sm..e...

TT
tTony
17:57 20.11.2016.

Biranje izmedju dva zla ... pitajmo se sta je sa ljudima u ovoj stranki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije