Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Libiji

Subota najkrvaviji dan u Misrati, najmanje 24 osobe poginule

libija (1)
VL
24.04.2011.
u 14:53

Lokalna plemena postavila su ultimatum i najavili da će, ako vojska ne porazi pobunjenike u Misrati, oni to učiniti sami. U Misrati je dosad ubijeno najmanje 1000 ljudi

Najviše krvi prolilo se jučer u libijskoj Misrati otkako je rat počeo. Kako piše britanski BBC, subota je bila najkrvaviji dan.

Iako su vlasti najavile kako će povući vojsku, u Misrati se jučer itekako ratovalo. Zamjenik ministra vanjskih poslova Khaled Kaim kazao je kako je vojska prestala s bombardiranjem kako bi dala lokalnim vođama plemena priliku za pregovore s pobunjenicima. No, kazao je i kako se vladine snage nisu povukle iz grada.

U Misrati je posljednjih tjedana poginulo više od 1000 ljudi.

Danas ujutro Khaled Kaim kazao je kako se vojka nije povukla iz grada jer su lokalni vođe odlučili "učiniti nešto kako bi vratili normalan život u Misrati".
- Druga opcija koja je još uvijek na raspolaganju jest osoboditi Misratu - kazao je. Dodao je kako su lokalna plemena u okolici Misrate postavila ultimatum da ako vojska ne porazi pobunjenike, da će to onda učiniti oni sami.

Stanovnik Misrate rekao je za BBC kako su Gadafijeve trupe tijekom noći raketirale stambena područja. U subotu je ondje poginulo najmanje 24 osobe, a 100-tinjak je ozlijeđeno tijekom borbi na zapadu grada.

Vođa pobunjenika u Bengaziju kazao je pak kako Gadafi "vodi igru" i neće dopustiti svojim silama da napuste Misratu. U međuvremenu, Nato je avionima bombardirao okolicu Tripolija i drugih gradova.  

Ključne riječi

Komentara 70

OB
-obrisani-
15:23 24.04.2011.

nato je zločinačka organizacija a francuzi su genocidni narod

DO
DoktorAmer
15:58 24.04.2011.

Sad ce to 101. Padobranska iz Fort Bragga dovesti u red.

UN
unbekant
15:21 24.04.2011.

americke placenike,ili Libijske izdajnike nevole cak ni Libijska nepismena plemena,koja izdajnicka banda potplacena,trebaih sto vise likvidirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije