Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sloboda medija

Styria: Indexu treba omogućiti postupak predstečajne nagodbe

matija babić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
30.01.2014.
u 20:13

– Gubitak bilo kojeg značajnijeg medija i svako "sužavanje" medijske scene, neovisno o platformi i vrsti medija, za nas predstavlja veliki gubitak za industriju, poručuju iz Styrije

– Ne ulazeći u pitanja problematike poslovanja portala Index.hr, medijski koncern Styria, u čijem se sastavu nalaze najtiražniji hrvatski dnevnici 24 sata i Večernji list, pozdravlja svaki napor s ciljem poslovnog opstanka portala Index.hr, u interesu očuvanja pluralizma i slobode medija kao jednog od temelja demokratskog društva.

Bez prejudiciranja odluka nadležnih institucija i želje da utječemo na njih, zagovaramo praksu da se svakoj medijskoj kući s poslovnim poteškoćama omogući postupak predstečajne nagodbe, upravo zato da bi se omogućio jednaki tretman za sve sudionike industrije, ali prije svega odgovarajući okvir za iznalaženje rješenja koje omogućuje nesmetan nastavak rada i poslovanja.

Gubitak bilo kojeg značajnijeg medija i svako "sužavanje" medijske scene, neovisno o platformi i vrsti medija, za nas predstavlja veliki gubitak za industriju, a još više za društvo u kojem živimo. Pluralizam medija za nas je presudno jamstvo demokratske zrelosti Hrvatske i adekvatne distribucije svakog oblika moći u našem društvu, osobito moći koja proizlazi iz politike i drugih oblika interesnog djelovanja, priopćili su iz Styrije.

>> Ministarstvo financija zatražilo postupak stečaja portala Index

Komentara 34

SE
sestrićna
20:21 30.01.2014.

stao je na žulj partiji te njihovim satelitima tipa yu list i mislim da ga partija i ugasi..

ZE
zes87
20:51 30.01.2014.

jesmo li po ustavu svi isti, jesmo dakle, po čemu je medijska kuća ravnpravnija od tvornice ambalaže daj, stirya ne prodavaj m.... za bubrege

RT
Rollo.Tomasi
21:47 30.01.2014.

Poštovana gospodo iz Styrije? Kaj vam se dogodilo? Zar su vam počeli dijeliti buniku na sastancima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije