Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobni radovi

Studentu stroj zahvatio ruku i na mjestu ga ubio

'07.11.2011., Pitomaca - Upolju nedaleko od Vukosavljevice, radni stroj za posipanje kalcija u subotu je tesko ozlijedio Juricu Botkovica (19) koji je peminuo na mjestu nesrece.  Photo: Maja Santosi/P
'Maja Santosi/PIXSELL'
07.11.2011.
u 18:00

Vlado Grlica odmah je isključio stroj, no mladom Botkoviću više nije bilo spasa. Na mjestu je preminuo od ozljeda.

Poljoprivrednik Vlado Grlica u subotu je u Pitomači pripremao svoju njivu za jesensko oranje kada se dogodila tragedija nakon završenog posla posipanja kalcija.

Vatrogasci rezali stroj

– Suprug mi je kazao da se je tragedija dogodila oko 13.30 sati kada je Jurica Botković (19) iz Pitomače, koji je polje posipao pomoću traktora i stroja, rukom nešto pokušao očistiti. Sve se dogodilo u trenu jer mu je stroj zahvatio ruku. Suprug Vlado odmah je isključio stroj, ali Jurici nije mogao pomoći – kaže Blaženka Grlica na čijem se polju dogodila nesreća. Ubrzo su na mjesto stigli hitna pomoć i policija, a u pomoć su pozvani i vatrogasci koji su rezanjem stroja oslobodili mladića, studenta prve godine Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dobrovoljnog vatrogasca i aktivnog sportaša, koji je od teških ozljeda preminuo. 

Sam je tražio posao

– Jurica je u petak došao kući, u subotu ujutro tražio je da mu dam nekakav posao da zaradi novac. Sjeo je na traktor i otišao u polje, a oko 14 sati javili su mi da je stradao zbog dva-tri kilograma kalcija u stroju – kaže njegov otac Žan Botković.

Komentara 7

Avatar Nikad robom
Nikad robom
18:18 08.11.2011.

@ Toni50 \"Nadalje poklopac i kada se odklopi stroj staje\" pišeš zaista bedastoće... što se dogodi kad digneš haubu auta? motor stane? naravno da ne stane... a ti možeš, ako si bedast, gurnuti ruku pod remen koji se vrti....

TO
Toni50
21:53 07.11.2011.

Uređaj mora biti tako napravljen da je ovako nešto gotovo nemoguće . Kao br 1 veliko upozorenje prije rukovanja ! Nadalje poklopac i kada se odklopi stroj staje. Tko je tu zakazao proizvođač nije jel je odobreno za upotrebu... U U svakom slučaju krivaca ima i prije samoga nesretnig poginulog, zasigurno !!!

AN
Antiša
20:01 07.11.2011.

Koliko je radnih nstrijeva ispravno? Deset od sto. Gdje si, policijo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije