Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studentski rad
Povratak na članak

Radnike istiskuje 96.000 đaka i studenata

Trgovački lanci i tvrtke iz ugostiteljstva među zaposlenima imaju više od polovice studenata, neki rade i po tri godine neprestano

Komentari 7

M3
Miške 3
07:05 25.08.2017.

Ovo prosjačenje sa čišćenjem prozora na pumpnim stanicama je samo na Balkanu. To je silovanje vozača i trebalo bi zabraniti. Toga na pr. u Austriji nema.

VL
SM
Smečernji
07:42 25.08.2017.

Ukinuti Student servis, tko želi raditi neka se zapošljava kao i svi ostali. Uostalom poslodavci koji nemaju para za platiti radnike nisu poslodavci nego robovlasnici.

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
07:43 25.08.2017.

Isto se desava i u skoli stranih jezika "svjetski jezici" u Zg. Diplomirani profesori nakon cetiri godine rada na minimalcu (od kad je umrla osnivacica i posao preuzeo njezin sin) prisiljeni su dati otkaz, a nastavu vrse nekvalificirani studenti.

VL
ZA
!zagreb!
07:49 25.08.2017.

Prvo treba ukinuti sve fakultete koji ničemu ne služe. Svatko selo ima barem veleučilište. Ljudi se školuju da bi radili poslove za koje im ne trebaju fakulteti ili bili nezaposleni. Ostaviti fakultete samo u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

VL
DU
Deleted user
12:11 25.08.2017.

Za studente sve moguce subvencije. Od besplatnog skolovanja pa do neoporezivog rada, i sve to da bi oni cim dobiju diplomu otisli vani , znaci subvencioniramo i skolujemo radni kadar drugome. To ima samo kod nas. Ako smo se okrenilii kapitalizmu onda neka bude kao na zapadu, plati svoje skolovanje pa onda putuj gdje te volja..

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:31 25.08.2017.

pa ovako. naši studenti imaju subvencioniranu prehranu više od 80'% troška. slovenci manje od 50, i ne plaćaju hranjenje u menzama preko vikenda, a niti između semestra. u toj uniji ne plaćaju ni tolke 'besplatne' karte za autobus, vlak, tramvaj. a mi bogati kakvi jesmo, plaćamo. treće, u uniji jako paze na to da porez svima jednako udare, i da vrlo malo njih može provući kroz porezne škare. da, oni osiguravaju povoljne kredite, ali i mi to osiguravamo, dajemo skoro pa besplatni smještaj u domovima. puno novca trošimo i na nepotrebne i suvišne fakultete. koji štancaju kadrove koji ne mogu odgovorno raditi ni na pilani za gaterom, a kamoli ono za što su se 'školovali'. prestanimo bacati novac na nepotrebne studije ' studije', u uložimo ga u kvalitetnije strukovno obrazovanje. njemačku ne nose silni diplomirani informatičari, kemičari, elektrotehničari, već sss strojari, zidari, armirači, jednom rječju radnici. mala i srednja poduzeća su ta koja zapošljavaju većinu i drže zemlju. veliki filozofiraju i od države dobivaju silne povlastice. studenti trebaju studirati, roditelji im moraju biti sposobni financirati lijepi dio studija, jer tako mora biti. obrazovanje ne smije biti dostupno baš svima, jer imamo onda ovo što sad imamo, burzu punu pravnika i ekonomista, kojima roditelji nisu mogli platiti studij, pa im je država, ali im sad ti isti roditelji ne mogu osigurati zaposlenje, jer su ili obični radnici, bez ikakvih veza i utjecaja. ne vrijeđam običnog radnika, on je sirotinja

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.