Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veleučilište u Karlovcu

Studentski dom sa 156 ležaja bit će završen do 1. listopada 2015.

veleučilište
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
08.07.2014.
u 16:27

Neki zaboravljaju i da su najznačajnija svjetska sveučilišta upravo u ovakvim manjim gradovima, u starim povijesnim građevinama koje im na taj način daju dodatnu ekskluzivnost – napominje dekan Veleučilišta Branko Wasserbauer

I dok Udruga građana za spas i revitalizaciju karlovačke Zvijezde traži da se zbog zaštite bedema i šančeva osmisli kvalitetnije rješenje za Studentski dom, prenamjena stare vojarne, takozvana cvajcerica već je počela.

Smještaj u 64 sobe

Za petnaest mjeseci, točnije do 1. listopada 2015. trebali bi biti završeni građevinski radovi. Potom će uslijediti opremanje doma sa 156 ležaja u 64 sobe. Investicija je vrijedna dvadeset milijuna eura, ali Studentski centar u čijoj je nadležnosti investicija ne želi otkriti tko stoji iza milijunskog iznosa kojim će se napokon ostvariti višegodišnji san Veleučilišta, ali i brojnih Karlovčana.

Na izjave onih koji sada traže neku drugu lokaciju za dom, odgovaraju da je riječ o građevini staroj dvije stotine godina, koja je čak dva desetljeća zjapila bez ikakve funkcije. Stoga smatraju da je bilo i više nego dovoljno vremena za neke druge ideje. Ishođene su sve potrebne dozvole.

– Nitko drugi nije oživio Zvijezdu, nego Veleučilište u Karlovcu. Neki zaboravljaju i da su najznačajnija svjetska sveučilišta upravo u ovakvim manjim gradovima, u njihovim starim povijesnim građevinama koje im na taj način daju dodatnu ekskluzivnost – napominje dekan Veleučilišta Branko Wasserbauer.

Dodaje da je izgradnja Studentskog doma značajna i zbog poboljšanje kvalitete života i studiranja.

Inozemni studenti

– Želimo privući više studenata iz drugih dijelova Hrvatske. Kroz ERASMUS program naši studenti sada usvajaju nova znanja u Poljskoj i Sloveniji. Međutim, želja nam je da strani studenti dođu nama primjerice na jedan semestar. Da bismo to ostvarili jedna od važnih pretpostavki je upravo smještaj.

Dom je izuzetno važan za razvoj Veleučilišta, a financijske koristi imat će Grad i Županija. Jedan od naših pririteta je osigurati visoku kvalitetu studiranja. A da smo itekako važan i društveni projekt, koji treba podržavati, pokazala je i predstava Timon Atenjanin izvedena u našem Atriju – poručuje karlovački dekan Wasserbauer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije