Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znanje iz karlovca

Studentima nude tri specijalistička i čak 7 stručnih studija

Dan Veleucilista u Karlovcu
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/2
23.07.2014.
u 16:56

Ustanova je za obrazovanje djelatnika dala više od milijun kuna, a za 710 mjesta na Veleučilištu konkurira više od 3000 kandidata

Očekujemo da ćemo u ljetnom roku popuniti devedeset posto mjesta na našim studijima. Za novu akademsku godinu osigurano ih je 710, a prema iskazanom interesu na internetskoj stranici, više je od tri tisuće kandidata, što znači da je omjer 1:4 – izrazio je zadovoljstvo dekan Veleučilišta u Karlovcu Branko Wasserbauer.

Tekstilstvo u mirovanju

Zainteresirani mogu birati stručne studije mehatronike, strojarstva, prehrambene tehnologije, ugostiteljstva, lovstva i zaštite prirode, sestrinstva, sigurnosti i zaštite, kao i specijalističke diplomske stručne studije strojarstva, sigurnosti i poslovnog upravljanja. Studij tekstilstva stavljen je u mirovanje i pokušava se modernizirati. Lani je u prvu godinu upisano 1006 studenata, što je 4,2 posto više nego godinu prije. Godišnje diplomira oko 350 studenata.

– Nije to veliki broj. Međutim, pokazuje da se do diplome ne može samo tako. To nam je i cilj, postati visokokvalitetna obrazovna ustanova – smatra Wasserbauer. Osim u uređenje laboratorija i stvaranja što boljih uvjeta za učenje i rad, Veleučilište ulaže i u vlastiti kadar. Kako napominje dekan, od 51 nastavnika i asistenta u nastavnim zvanjima ih je 48. Imaju 18 doktora znanosti, osam magistara znanosti i više od dvadeset mladih kolega koji su na doktorskim studijima. Za njihovo obrazovanje izdvojili su više od milijun kuna. Veleučilište tradicionalno pruža gospodarstvu laboratorijske usluge, a lani ih je bilo 4325. Ukupno 24 zaposlenika završila su edukaciju za pripremu projekata financiranih iz fondova EU. U 2013. pristupilo se izradi njih tri.

Novac za laboratorij

Jedan od najznačajnijih svakako je Atrij znanja – regionalni centar za bioraznolikost i ekološka istraživanja vrijedan četiri milijuna eura, čime bi uredili laboratorije u potkrovlju i vrhunsku stručnu knjižnicu. Dobivena je tehnička podrška i projekt će se kandidirati za strukturne europske fondove.

– Veleučilište je jedan od najboljih projekata koje imaju Grad i Županija. To je biser i šansa za buduće generacije – poručuje dekan Wasserbauer.

>>Studentski dom sa 156 ležaja bit će završen do 1. listopada 2015.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije