Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinja

Studentica Učiteljskog fakulteta Ivana Šalić najvolonterka 2014. godine

Petrinja
Foto: Antun Petračić
1/5
06.12.2014.
u 08:34

Slijede je Tanja Miljević, Petar Rismondo, Iva Markulj, Mia Dizdar, Štefo Bradarić i Dijana Eraković.

Sinoćnjim obilježavanjem Međunarodnog dana volontera Udruga IKS iz Petrinje nagradila je stotinu svojih vrijednih pomagača, a izdvojila sedmero s najviše volonterskih sati i najvećim doprinosom zajednici. Za 457 sati u dragovoljnom organizacijskom, kreativnom i humanitarnom radu, koordinatorica ljetošnjeg međunarodnog volonterskog  kampa, studentica odsjeka u Petrinji Učiteljskog fakulteta iz Zagreba Ivana Šalić, proglašena je najvolonterkom 2014.

Slijede je Tanja Miljević, Petar Rismondo, Iva Markulj, Mia Dizdar, Štefo Bradarić i Dijana Eraković.  Udruga IKS prednjači po rezultatima volonterstva ne samo u Gradu Petrinji, nego i u Sisačko moslavačkoj županiji i širem prostoru Hrvatske. U Volonterskom centru Petrinje, kao dijelu europskog sustava, smjenjuju se i mladi iz Španjolske, Mađarske, Češke, Slovačke, Portugala, Velike Britanije, Srbije, BiH i drugih država.

Provode više  edukativnih programa, a najmasovniji je  projekt „Učinimo starost ljepšom“ u Domu za starije i nemoćne osobe i Domu za psihički bolesne odrasle osobe. Sadašnjim inozemnim volonterima sinoć je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović uručio prigodne darove, čestitao domaćim snagama, a nagradio i pobjednicu I. Šalić. – I gradonačelnika smatramo volonterom, jer je prvu godinu svoga mandata odradio besplatno, bez plaće- podsjetila je predsjednica IKS-a Tamara Jovičić. Mladi su svoju volontersku večer nastavili plesom uz vršnjački bend Besplatno piće.

Ključne riječi

Komentara 1

19
1995josip
18:16 06.12.2014.

Gradonačelnik koji je volontirao godinu dana ! Gradonačelnik imao ogroman dug i za tu godinu volontiranja bez osobnog dohotka isplatio sve dugove , a dugovi nisu bili mali ! Otkuda je platio dugove ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije