Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO

Studentica iz Podravine godinama lažirala papire i oštetila državu za velik novac, prijeti joj zatvor

Pixsell/Ilustracija
16.09.2021.
u 09:11

Tereti je se kako je time nepripadno primila ukupno 100.000 kuna na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske, navodi koprivničko tužiteljstvo u rješenju o provođenju istrage

Protiv studentice (25) iz Podravine pokrenuta je istraga jer se sumnja da je državu prevarila za 100.000 kuna stipendije na koju nije imala pravo.

U koprivničkome tužiteljstvu ističu da postoji osnovana sumnja da je 25-godišnjakinja od listopada 2016. do studenoga 2020. u Đurđevcu, iako joj je status redovne studentice već prestao, uz pomoć lažnih potvrda o redovnom studiranju i dalje od Centra za socijalnu skrb dobivala 2000 kuna stipendije mjesečno, piše Danica.hr.

Naime, status redovne studentice veleučilišta prestao joj je u rujnu 2016. godine, a ispisala se u ožujku 2018. godine, zbog čega je izgubila pravo na isplatu naknade za redovno studiranje od centra za socijalnu skrb u mjesečnom iznosu od 2000 kuna.

Ali to nije spriječilo djevojku da ovlaštenim osobama neistinito prikazuje da i dalje redovito studira te je predavala lažne potvrde veleučilišta o redovnom studiranju.

Tereti je se da je time nepripadno primila ukupno 100.000 kuna na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske”, navodi koprivničko tužiteljstvo u rješenju o provođenju istrage, piše Danica.hr.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
09:59 16.09.2021.

Dakle nije problem u HDZ-u, nego u narodu općenito. Sve je jasno. Ona je zrela za političku funkciju definitivno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije