Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snađi se sam

'U NSK nosim knjigu i svoj toaletni papir'

Foto: Thinkstock
01.03.2014.
u 08:39

NSK trenutačno ne može nabavljati toaletni papir, o čemu je obaviješteno nadležno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Svi oni koji dolaze u zagrebačku Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu (NSK), a mahom su to studenti, uz knjige, skripte i bilježnice sa sobom moraju nositi i – toaletni papir. Jer, od prošle godine u svim WC-ima NSK nema toaletnog papira pa ga korisnici knjižnice moraju donositi sami. A dnevno kroz NSK prođe i u njemu se zadrži – 1100 ljudi.

– Ne znam je li to žalosno ili smiješno, no što mogu. Stalno učim u knjižnici, satima sam tu i onda od doma nosim svoju rolicu papira – kazala nam je jedna studentica, dok je druga dometnula da se snalazi s papirnatim maramicama. Jedna od čistačica u NSK reče nam kako ponekad netko od korisnika knjižnice samoinicijativno zna donijeti i ostaviti veći paket toalet-papira kako bi ga bilo i za druge. A ovaj je tjedan, tijekom održavanja jedne velike višesatne konferencije u predvorju NSK, jedan od organizatora, doznavši da u toaletima nema papira, brzo organizirao njegovu kupnju i naknadno donošenje pa nije došlo do većeg protestiranja sudionika konferencije.

Od vodstva Nacionalne i sveučilišne knjižnice, kojoj je na čelu glavna ravnateljica Dunja Seiter-Šverko, zatražili smo objašnjenje zašto su zaposlenici i korisnici NSK dovedeni u takvu situaciju.

– NSK trenutačno ne može nabavljati toaletni papir, o čemu je obaviješteno nadležno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Posljedica je to 42-postotnog smanjenja proračunskih financijskih sredstava za materijalne troškove tijekom posljednje tri godine, a naročito tijekom 2013. – uzvraćeno nam je iz službe odnosa s javnošću NSK. U dodatnom pojašnjenju navedeno je još da je zbog spomenutog smanjenja knjižnica morala povremeno ili potpuno odustati i od realizacije različitih predmeta nabave, primjerice, održavanja interijera i eksterijera zgrade, jednako kao i nabave koja se odnosi na obavljanje stručnih knjižničnih poslova.

>> Ne propustite: NSK iz trezora vadi svoje najveće književno blago

Komentara 3

KA
kafka
09:05 01.03.2014.

Neka tvrtke, doniraju toaletni papir, a za uzvrat bi npr. mogle staviti reklamu u WC. Takvo reklamiranje nije ništa novo u nekim zemljama. Mogu otiskati reklamu i na toalet pariru i doniraju NSK, školama, bolnicama i vrtićima.

PK
prijebnik.kurac
12:22 01.03.2014.

Znadete li zasto? Zato sto je toliko sranja u vladi i mistarstvu obrazovanja da su tamo povukli sav raspolozivi papir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije