Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školarine

Studenti ogorčeni: Sveučilište nas sili da državi budemo jamci

\'zivot..29.09.2006. ...pravni fakultet....studenti... snimio:Antonio Bronic\'
Arhivska fotografija
06.10.2010.
u 19:00

Na Fakultetu političkih znanosti studenti su pokrenuli peticiju: tvrde da im je fakultet umanjio broj prikupljenih ECTS bodova

Sveučilište u Zagrebu još je jednom pokazalo kako ne vjeruje niti državi niti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa. Svim studentima prve godine diplomskih studija fakulteti su pri upisu dali ugovor u kojem stoji da će svoj studij morati platiti sami ukoliko im država ne uplati na račune obećan novac za ukinute školarine. I to do konca zimskog semestra.

Istu nepopularnu mjeru na fakultetima u Zagrebu proveli su i kada su se u prve godine preddiplomskog studija upisivali brucoši koje je država također odlučila osloboditi školarine. Na fakultetima tvrde kako imaju razloga da dijele ugovore s obzirom da im resorno ministarstvo duguje na milijune kuna. Studenti, a posebice njihovi roditelji su očajni. Ne mogu vjerovati da im djeca služe kao jamci i da postoji mogućnost da im u jednom trenutku fakultet kaže kako moraju pronaći pet, sedam, osam ili čak 9500 tisuća kuna, koliko iznosi najskuplja školarina, preko noći. .

- Baš me me baš zanima tko u džepu u današnje doba ima spremljene te novce koje će samo na zahtjev fakulteta iskeširati, budući da u ovom slučaju ne vidim mogućnost plaćanja na rate jer se fakultet želi namiriti do kraja zimskog semestra- ogorčena je majka jedne studentice prve godine diplomskog studija na Fakultetu političkih znanosti (FPZG).

Inače, na tom fakultetu ovih su dana studenti iših godina preddiplomskih studija pokrenuli peticiju jer tvrde da im je fakultet umanjio broj položenih ECTS bodova, a na temelju kojih se određuje cijena školarine.

Komentara 14

Avatar puky
puky
19:49 06.10.2010.

... najveći dio tih studenata su lijene bitange koje muči to što ih sveučilište tjera da uče, polažu ispite i završe na kraju krajeva te fakultete ... to njih hebe u životu ... strava ...

SC
scary
20:31 06.10.2010.

pa naravno da ih sili da budu jamci. kad ne znaš hoćeš li se namiriti od države, a trebaš plaću za svoj posao, onda uzmeš studentima. što bi sveučilište trebalo napraviti? kopati nos i dizati kredite da se održi? pa to radi samo još šuker. sveučilište, za razliku od njega, planira. ovo je toliko prirodna posljedica vladine politike da prirodnija ne može biti. naravno da će sitna riba na kraju platit račun. pa tko fasuje, ako ne narod? bilo bi pametnije postati stolar ili kuhar danas nego na studije. para sigurno neće biti manje, a strukovnu školu još uvijek plaća država. ona ista koja si je tepala da je zemlja znanja :)

AU
aurora08
21:16 06.10.2010.

plati i studiraj americki je moto, ne bune se ni studenti ni roditelji ni fakulteti ni vlada hehehehehehehheehehehe u hrvatskoj je: .ebe se meni ko bu plativ, ajde na sakupljanje potpisa heheheheehheehehee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije