Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručno usavršavanje

Studenti odabrali: Styria Hrvatska osvojila 13. nagradu Zlatnog indeksa

21.03.2022.
u 12:48

Ovaj projekt studentima omogućuje da zahvale pojedinim poduzećima na njihovom društveno odgovornom poslovanju i angažmanu u akademskoj zajednici.

Zlatni Indeks je nagrada namijenjena gospodarskoj zajednici za ulaganje, kvalitetu studiranja i stručno usavršavanje studenata. Ovaj projekt studentima omogućuje da zahvale pojedinim poduzećima na njihovom društveno odgovornom poslovanju i angažmanu u akademskoj zajednici.

Već dvanaestu godinu zaredom Zlatni Indeks u organizaciji studentske udruge eSTUDENT nagrađuje poduzeća u čak pet kategorija, uz dodjelu Posebne nagrade Povjerenstva. U svakoj od kategorija nagrađena su po dva poduzeća: jedno u konkurenciji malih i srednjih poduzeća, a drugo u konkurenciji velikih poduzeća. Osim spomenute Posebne nagrade, o tome koje poduzeće zaslužuje dobiti nagradu u prve četiri kategorije (Stipendije, Stručne prakse, Stručna potpora i organiziranje projekata i Ulaganje u studentske udruge i projekte) odlučuje stručno Povjerenstvo sastavljeno od studentskih udruga i zborova.

Styria grupa Hrvatska jedna je od dobitnica ovogodišnjeg Zlatnog indeksa u kategoriji Stručna potpora i organiziranje projekata. Styriji je ovo čak 13. nagrada Zlatnog indeksa do sada, u njenih 12 godina dodjeljivanja.

Kategorija Stručna potpora i organiziranje projekata obuhvaća poduzeća koja su stručnom potporom doprinijela projektima koje organiziraju studenti te poduzeća koja su organizirala različite projekte za studente, a Styria je zahvaljujući mnogobrojnim studentskim aktivnostima, zasluženo odnijela nagradu u konkurenciji velikih poduzeća.

Neki od projekata koji su zaslužni za osvajanje ove nagrade su:

  • Styria: SCOOL Akademija: kombinacija predavanja, radionica i prakse za studente svih usmjerenja koji pružaju uvid u poslovanje medijske grupacije i pripremaju mlade za tržište rada. Kroz predavanja i radionice Styrijinih internih stručnjaka, polaznicima se pruža prilika za usavršavanje kompetencija digitalnog doba koje u dvomjesečnom programu imaju priliku pokazati i u job shadowing programu u kojemu u različitim odjelima i tvrtkama Styrije obavljaju mentoriranu praksu. Ključni dio programa je timska izrada projektnog plana za razvoj konkretnih postojećih problema unutar medijske kuće ili oplemenjivanje postojećeg medijskog proizvoda.  Sudjelovanje na Akademiji je besplatno, a na kraju troje najboljih polaznika dobiva novčanu stipendiju. https://scool.styria.hr/ 
  • Hrvatska pamet Hrvatskoj: veliki projekt Poslovnog dnevnika koji ima za cilj nagrađivanje izvrsnosti hrvatskih studenata kao i poticanje njihovog uključivanja u sustav nacionalne ekonomije. Ovaj je društveno odgovorni projekt zapravo natjecanje studentskih razvojnih projekata. Cilj projekta je podići svijest javnosti o potrebi zadržavanja mladih, ali i prilika za implementaciju njihovih kreativnih poslovnih ideja. U prošloj godini, kategorije u kojima su studenti mogli prijaviti svoje radove bile su „Inovativna Hrvatska“, „Izvorno hrvatsko“ i kategorija „Financijaš“, a kao nagrade za najbolje studente dodijeljeno je 4 MBA programa i 10.000 kuna.
  • Školica za novinare: projekt 24sata koji studentima nudi besplatnu praksu, predavanja i praktičan rad na stvarnim projektima. Neki od studenata su u redakcijama 24sata napravili svoje prve novinarske korake, neki iza kamere ili montirajući, neki prikupljajući izjave od sugovornika, a neki tipkajući vijesti u ubrzanom tempu desk redakcije na portalu. Od 16 studenata koji su imali tu priliku, njih čak 10 je nastavilo raditi u redakciji te do danas svi rade na studentskim ugovorima, u različitim rubrikama.

Styria grupa sa svim projektima namijenjenim studentima nastavlja i u 2022. godini te vas ovim putem poziva da za više informacija o studentskim aktivnostima pratite gore navedenu stranicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije