Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz pomoć večernjaka

Studenti novinarstva napravili novine i položili ispit

studenti (1)
Foto: VL
1/4
26.01.2012.
u 19:10

Studenti Vernova stručnog studija novinarstva uz pomoć Večernjakovaca napravili svoj novinski prilog

Umjesto danonoćnog učenja iz hrpe knjiga i skripti, studenti stručnog studija novinarstva na Veleučilištu Vern završne ispite polažu kroz praktičan rad. Ovaj put zadatak im je bio napraviti novinski prilog, dokumentarac, radijski forum, blog i TV emisiju.

U izradi novinskog priloga pripomogao je Večernji list. Studenti su zajedno s Večernjakovim grafičarima, infografičarima te lektorima osmislili koncept i izradili novine koje su tiskane u Tiskari Zagreb.

– Nakon tri godine slušanja o tome kako funkcionira redakcija napokon sam imala priliku raditi na proizvodnji novina. Super je bilo vidjeti kako iz ideje za koncept nastaje novinski prilog. To mi je bilo jako zanimljivo iskustvo, a kao fotograf sam jako puno naučila radeći s grafičarima – kaže studentica Sitana Omer.

Ovo nije prva suradnja Večernjeg lista i Vernova studija novinarstva. Nekolicina studenata ranijih generacija odradili su svoju stručnu praksu u Večernjaku.

Ključne riječi

Komentara 4

JB
juda ben tudum jr.
20:48 26.01.2012.

Ako vas večernjakovci obrazuju, ništa od vašeg novinarstva. Dobro da niste zamolili EPH da vam objasni kako se pišu novine

Avatar stravaxx
stravaxx
09:11 27.01.2012.

a zašto uopće studiraju kad tako i tako učenje vraga vrijedi.

JO
journalistica
16:33 27.01.2012.

Dragi Juda Ben, ako ne znaš ništa o tom fakultetu i ako nisi upoznat sa obrazovnim programom molim te da se ne javljaš. Ako prvo Visoka novinarska škola ima najbolje predavače koji se dugo godina bave medijima i novianrstvom. Da nismo dobri ne bi završili na stranicama vecernji.hr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije