Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poskupljenje

Studenti će ručak u menzi plaćati barem dvije do tri kune više

josipovic
Slavnko Midzor/Pixsell
15.06.2010.
u 19:03

Poskupljenje prehrane u menzama mogao bi tako biti prvi potez ministarstva i SC-a jer se cijena nije mijenjala od 1993. godine.

Koliko je studentski standard loš, najbolje govori podatak da su se jučer u kampusu Borongaj morali sastati predsjednik Ivo Josipović, ministar znanosti Radovan Fuchs, zagrebački rektor Aleksa Bjeliš i ravnatelj Studentskog centra Niko Vidović kako bi svi zajedno vidjeli što učiniti da postane bolji.

Prošli su sve teme u vezi sa studentskim smještajem i prehranom te uvijek došli do istog zaključka – za sve treba novca, a njega nema! Poskupljenje prehrane u menzama mogao bi tako biti prvi potez ministarstva i SC-a jer se cijena nije mijenjala od 1993. godine.

– Sadašnja ekonomska cijena menija od 16,40 kuna treba porasti četiri kune. Tko će taj manjak pokriti, ovisit će o dogovoru s ministarstvom, koje trenutačno svaki meni subvencionira sa 12 kuna. Dakle, student plaća samo 4,40 kuna, što je neodrživo – objasnio je ravnatelj SC-a Niko Vidović.

Njegovo je mišljenje, dodao je, da bi studenti ubuduće trebali plaćati barem dvije do tri kune više, što je poskupljenje više od 50 posto. Cijena menija od 4,40 kuna iznenadila je i predsjednika pa je u šali na sastanku pitao može li i on dobiti iksicu.

Ministar Radovan Fuchs otkrio je pak kako će se uskoro raspisati međunarodni natječaj za urbanističko rješenje kampusa Borongaj, na koji bi se trebalo preseliti još pet fakulteta te graditi novi studentski dom novcem od prodaje onoga na Lašćini.

Komentara 13

Avatar possibilis
possibilis
23:17 15.06.2010.

mislim da se ni jedan student nece zaliti.... ALI PLJACKA JE U MENZAMA!!!!! Studenti placaju 25% obroka koji je ionako prokleto preskup u usporedbi sa trzisnim cijenama. Svaka namirnica koja dodje do studetskih usta skuplja je za 30% od trzisne cijene. GDJE JE EKSTRAPROFIT? I studenti i gradjani bi jako profitirali od jedne suvisle akcije USKOK-a. Ali tendenciozno-pise se samo o tome koliko to kosta studente. Npr. hamburger student plati 5 kn, a ostatak (npr. 25 kn) placa drzava... molim studente da navedu tocne omjere.

MM
Mladen Miletić
19:21 15.06.2010.

Studenti će ručak u menzi plaćati barem 2-3 kune više, apsolutno ispravno svuda u >Hrvatskoj plače rastu i rastu velike zarade ( p-oduzetništvo cvjeta hrvatska slobodna bogata sve devize u ZAGREB ne kao nekada hranili Srbe muslimane Šiptare MMakedonce i Rome ) Danas cvjeta sloboda bogatstvo.. Hrvatska sretna i kako čujem g. Kosor vozimo i aute od 3 miliona Kuna pa čemu onda nebi tih pišljivih 100 kuna dali više mjesečno za našu djecu koja če imati besplatno školovanje kao nekad kod >>Tita a ne samo Harač kao kod Turaka !

JU
justsayit
07:33 16.06.2010.

PA podignite cijene ručkai kave i ostalih ića i pića u saboru!!!!!!!!!!!!!!! Za razliku od studenata oni imaju velike plaće pa si to mogu priuštiti, a studentse menze ostavite na miru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije