Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studenti KBF-a organizirali prvu brucošijadu, a novac od ulaznica darovali Haitiju Zabava za pamćenje

Studenti bogoslovije organizirali prvu brucošijadu otkad je faksa

studenti
GettyImages
20.01.2010.
u 23:06

"Želimo biti primjer mladima kako se može zabaviti bez prekomjernog opijanja i uživanja u drugim porocima" .

Opijanje, drogiranje i pušenje nije način na koji se oni zabavljaju, no nisu zbog toga nimalo drukčiji ili, kako neki kažu, "nenormalni", samo su, kako vole za sebe reći, umjereni.

– Kada spomenem da studiram na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, ljudi prvo pomisle da sam svećenik ili me pitaju hoću li to postati. Na takve se reakcije nasmijem i objasnim im da studiranje na mom faksu ne znači nužno i svećenički život – rekao je brucoš KBF-a Štefan Marković.

Većina kolega studenata prepuna je predrasuda o bogoslovnom fakultetu. Uvijek je tako bilo, no iznenađujuće je da su to najčešće njihovi vršnjaci.

– Smiješno je kada me kolege s drugih fakulteta pitaju: "Kako možeš studirati na KBF-u, pa zar nisi mogao ništa drugo?". Da smo posebni, to znamo, ali nismo nenormalni. Zabavljamo se, izlazimo, pijemo pivo kao i svi drugi, samo u ograničenim količinama – objasnila je Marijana Mioč.

Kako kažu, oni žele biti primjer mladima kako se može zabaviti i bez pretjeranog uživanja u alkoholu i drugim porocima.

– Za dobru zabavu najvažnije je imati dobru ekipu, a mi s KBF-a iznimno smo povezani. Rado pomažemo jedni drugima i ne smatramo jedni druge konkurencijom, što je čest slučaj kod drugih fakulteta gdje svi gledaju samo svoja posla – objasnila je Deborah Agić.

Marko Čolak, mladi bogoslov koji živi u sjemeništu, također se voli zabavljati.

– Odlučio sam se na svećenički poziv i to me razlikuje od drugih. Svi misle da se mi samo molimo i ne radimo ništa drugo. No, i mi smo mladi iako imamo drukčije prioritete – rekao je Marko Čolak. Ta je četvorka uz pomoć profesora i kolega uspjela organizirati i prvu brucošijadu KBF-a koja se održala u srijedu navečer.

Komentara 2

ZA
Zagrebas
12:31 21.01.2010.

Nigdje je ne pise kako je bilo.

PE
perion
01:17 21.01.2010.

To nije baš posve istina. Upisao sam ovaj faks \'95. i imali smo svoju brucošijadu. Ali od toga nismo radili bauk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije