Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bunt

Studenti: Blokirat ćemo središte grada, možda se Sveučilište trgne

'gradska...Zagreb...30.09.2009.    Luciceva 3, Filozofski fakultet, studenti,  Photo: Goran Stanzl/VLM'
'Goran Stanzl/VLM/Pixsell'
18.01.2011.
u 18:50

Studenti kažu kako su na Sveučilištu aljkavi, spori i neučinkoviti i kako je fakultetima jedini cilj uzeti im što više novca

Nakon što su svoj prosvjed najavili profesori nezadovoljni prijedlozima Zakona o znanosti, sveučilištu i visokom obrazovanju, i studenti prijete izlaskom na ulice. Ovaj put bune se članovi zagrebačkih studentskih zborova koji potkraj mjeseca ili najkasnije na početku veljače planiraju veliki prosvjed i blokadu središta metropole od zgrade SC-a do Trga maršala Tita kojim žele, kažu, upozoriti na katastrofalnu situaciju na Zagrebačkom sveučilištu.

Razočarani su potezima Sveučilišta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) te smatraju da je sveučilište presporo, aljkavo i neučinkovito. Fakultetima je, bune se studenti, jedini cilj naplatiti što više od studenata koje se ignorira na svim razinama, a MZOŠ ne čini ništa da im pomogne.

Studentima smeta i što se od afere Indeks nije ništa učinilo da se kazne osuđeni profesori, a nezadovoljni su i što se sve veći broj fakulteta opet odlučuje na uvođenje prijamnih ispita. Podsjećamo, Medicinski fakultet u Zagrebu posljednji je koji se odlučio na taj potez. Zbog svega toga izlazak na ulice studenti vide kao jedino rješenje.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
19:28 18.01.2011.

Toj lijenoj bagri sa FF treba dati krampove (trnokope, pijuke) u ruke i poslati ih na gradnju Pelješkog mosta, pa bi možda bilo neke koristi od njih !

AG
Agramer198
19:44 18.01.2011.

Molim lijepo, ne studenti neg ekipa s Filozofskog.. Oni koji akšuli nekaj rade nemaju vremena za pizdarije...

CI
cici14
19:18 18.01.2011.

Ijoj Blokirat ćemo središte grada, možda se Sveučilište trgne, a možda i prdne, a možda i...... Moš mislit buntovnih studentića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije