Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija

Student izdržao mjesec dana bez pušenja i osvojio 10.000 kn

pušenje
Arhiv VL-a
04.01.2012.
u 16:16

Mladi Tomislav Begić, student iz Cerovca, pobjednik je akcije "Prestani pušiti i pobijedi".

Hrvatski zavod za javno zdravstvo predstavio je danas mladog Tomislava Begića, studenta iz Cerovca i pobjednika akcije "Prestani pušiti i pobijedi".  Akcija je počela 14. studenog, a na natječaj za četverotjedni prestanak pušenja prijavilo se 6519 pušača iz cijele zemlje.

 – Svoju prvu cigaretu zapalio sam sa 13 godina i nisu me previše zamarale priče o bolestima i smrti – rekao je Begić.

Pušio je, otkriva, jednu do dvije kutije cigareta dnevno, a priznao je i da se tri puta bezuspješno pokušao ostaviti štetne navike.

– Nadam se da sam ovoga puta uspio, a najteže mi je bilo popiti prvu kavu bez cigarete – otkrio je mladić nakon što mu je predana nagrada od 10.000 kuna.

 Inače, akcija "Prestani pušiti i pobijedi" u Hrvatskoj se održava od 1996. godine pa će svi oni koji još nisu bacili cigarete i sljedeće godine dobiti priliku za sudjelovanje .

Komentara 11

JA
james49
17:56 04.01.2012.

Sad bu si konačno mogel i kupiti pljuge

BR
bracika62
17:57 04.01.2012.

sada samo da ne zapali od sreće. Ja sam pušio 25 godina i eto 10.01.2011. godine ( skoro godina) prestao pušiti sa jednom tablom nikoreta žvakaća. Ne treba mi veća nagrada nego ovo kako se sada osječam, a kavu ii dalje pijem s istim užitkom kao i prije samo što ne moram izlaziti na balkon. Volja i ništa više. Kriza traje pet šest dana, a poslije samo volja

PO
PomoziBože
17:02 04.01.2012.

Budući da stotine tisuća ljudi u RH radi bar tri mjeseca za 10.000 kuna (većina onih koji moraju raditi u trgovini, ili u prerađivačkoj industriji i mnogi drugi), red bi bio da se pobjednik nagradi nakon minimalno tri mjeseca nepušenja!? Inače ideja generalno nije loša, ali poznavajući \"naš\" način provođenja ovakvih akcija vjerojatno i tu ima \"čudnovatih stvari\". Bojim se da će na kraju ispasti da HZJZ ima viška novca pa ovako časti pušače i da će čovjek sad ravno na kiosk i kupiti pet šteka cigareta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije