Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volim Hrvatsku

Stubičke Toplice peti put osvojile Zeleni cvijet HTZ-a

'                               '
Foto: ''
1/3
09.10.2010.
u 15:50

Stubičke Toplice dobile su nagradu u kategoriji mjesta do 20 tisuća stanovnika , a nagrađeni su i čistač Dragutin Gospočić, Vlasta Ćuk iz Pile za najljepšu okućnicu, te ured Turističke zajednice

U Termama Jezerčica održana je završna svečanost dodjele priznanja u akcijama projekta Hrvatske turističke zajednice i sustava turističkih zajednica Volim Hrvatsku za područje Krapinsko-zagorske županije. Projekt obuhvaća akcije Zeleni cvijet, Čovjek je ključ uspjeha i Natječaj za likovne i literarne radove dječjih vrtića i učenika osnovnih škola o bogatstvu Hrvatske u kapljici vode.

Nakon obilaska područja u županiji koja su dostavila svoje kandidature, povjerenstvo Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije imenovalo je općinu Stubičke Toplice pobjednikom u uređenju mjesta kao cjeline u kategoriji mjesta do 20.000 stanovnika.

Pravi buket

– Posebno veseli to što se naša priznanja potvrđuju i na državnoj razini, i to dodjelom Zelenog cvijeta HTZ-a peti put zaredom Stubičkim Toplicama. Ove godine to nije samo cvijet nego pravi buket, jer su još nagrađeni čistač Dragutin Gospočić i Turistička zajednica – rekao je u pozdravnom govoru dosadašnji predsjednik TZ-a KZŽ-a Ivan Sadaić.

Najljepša je i okućnica na području Stubaka, i to ona Vlaste Ćuk iz Pile, pa Sadaić zaključuje da cijelom projektu HTZ-a svakako pridonosi i naša akcija Zagorje, ti moje blago, koja stvara pozitivnu klimu, razvija natjecateljski duh u uređenju naselja i okućnica te na kraju pridonosi realizaciji ideje da je Krapinsko-zagorska županija destinacija poželjna za boravak, rad i odmor. S njim se slaže i župan Siniša Hajdaš Dončić, koji je predložen za budućeg predsjednika TZ-a KZŽ-a.

Formula za uspjeh

– Za kvalitetan turistički proizvod vrlo su važna dva stupa. To su obrazovanje i edukacija, i to ne samo zaposlenih u turizmu, a s druge strane čovjek. Ako tomu dodamo i održivost, gdje je na prvome mjestu zaštita okoliša, pri čemu je važno shvaćanje lokalne zajednice da od turizma najviše koristi imaju upravo stanovnici koji na tom području žive – zaključio je župan. Načelnik općine Stubičke Toplice Vladimir Bosnar podijelio je radost pobjede s nazočnim sumještanima.

– To je rezultat kontinuirana rada cijelih Stubičkih Toplica, savjetodavnoga tijela za kulturu i ekologiju, Općine, Turističke zajednice i svih ostalih čimbenika, a to su i građani koji su sudjelovali u ovoj akciji Cvijet u cvijeću – kazao je načelnik Bosnar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije