Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKRENA ISPRIKA ILI SANIRANJE ŠTETE?

Stručnjakinja za komunikaciju o Matanićevoj objavi: 'Čak je valjda i njemu postalo jasno da je isprika ispala krivo'

Zagreb: Redatelj Dalibor Matanić
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/8
06.04.2024.
u 15:55

Način na koji je isprika napisana i njezin sadržaj potpuno su promašeni - ističe Ankica Mamić

Redatelj Dalibor Matanić oglasio se u petak na Facebooku nakon što je Večernji list objavio svjedonačnstva žena koje je uznemiravao. Poručio je kako se kaje te neizmjerno žali zbog svojih neprimjerenih postupaka. Istaknuo je kako se prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti te dodao kako se sada povlači iz javnosti. Nekoliko sati nakon objave, obrisao je profil na toj društvenoj mreži. Stručnjakinja za komunikaciju Ankica Mamić kaže da je stupanj mizoginije u hrvatskom društvu izuzetno velik i tek u rijetkim trenucima stvari isplivaju u javnost.

- Nedavno je isti taj Dalibor Matanić bio jedan od predvodnika borbe za ženska prava u jednom tjedniku. S aspekta kriznog komuniciranja, čak je valjda i njemu, ili onomu tko ga savjetuje, postalo jasno da je isprika na Facebooku ispala krivo jer je objava nakon nekoliko sati nestala. Izbrisao ju je. Dugotrajno zlostavljanje suradnica na poslu, mladih žena s kojima je surađivao, ne može se izbrisati jednom takvom nemuštom isprikom. Pritom on navodi da se kaje, ali kaže da je žrtva alkohola i droga, i da je u jednom trenutku, kad mu je nastradala karijera, uvidio svoju grešnost i otišao na odvikavanje. Kao da ga je netko drugi drogirao i prisiljavao da pije. Teško je govoriti o granicama što krizno komuniciranje može ili ne može napraviti. Prva stvar u svakom kriznom komuniciranju je preuzimanje odgovornosti za ono što ste učinili, a iz njegove objave nije bilo vidljivo da preuzima odgovornost jer kaže da je to radio dok je bio pod utjecajem opijata. Način na koji je isprika napisana i njezin sadržaj potpuno su promašeni - ističe A. Mamić.

O brojnim porukama podrške koju je dobio ispod isprike kaže da i u muškoj i ženskoj populaciji ima onih koji nisu kadri pogledati što se suštinski dogodilo.

- Takva vrste isprike bila bi primjerena nakon što je odslužio kaznu, na primjer. Ovo po meni nije autentična isprika nego isprika kojom pokušava sačuvati to malo obraza, ako ga je uopće išta ostalo, u javnoj sferi. Bilo koji pokušaj javnog pranja reputacije u trenutku u kojem mu nije autentično žao, nego kad mu je karijera došla u pitanje, nije primjereno ni komunikacijski, niti ljudski – zaključuje.

GALERIJA Redatelj Dalibor Matanić

Zagreb: Redatelj Dalibor Matanić
1/8

Komentara 14

OL
olujasviholuja2
16:35 06.04.2024.

Kako se sada ne oglase ni Veljača,, ni Seve,ni babe-žabe

GM
gmižić
16:26 06.04.2024.

I stvori bog čovjeka na svoju sliku i priliku.

ŠB
ŠBDISJ
17:31 06.04.2024.

Treba mu oprostiti jer je progresivan i napredan jugoslaven.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije