Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKAZAO SUSTAV
Povratak na članak

Stručnjakinja: Policajka čiji je šef oslobođen za spolno uznemiravanje ima pravo na ustavnu tužbu

Oštećena policajka preuzela je kazneni progon protiv svog kolege nakon što je vukovarsko Državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu, pozivajući se na pravnu praksu i shvaćanje po kojem je riječ samo o prekršaju budući da se spolno uznemiravanje dogodilo samo jednom, a da bi postalo kazneno djelo trebalo bi se ponavljati.

Komentari 7

ZI
zip123
10:52 22.01.2020.

A gdje su sad one sto se bune protiv reklama?

VL
ZI
zip123
10:53 22.01.2020.

Sad kad treba nesto napraviti konkretno da se pomogne zeni nema niti jedne udruge,niti jedne feministkinje.Ali kad su nebitne stvari u pitanju onda su prvi.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
08:46 22.01.2020.

Sprdnja od pravne države. Predsjednik Vrhovnog suda praktično okrivljuje odvjetnicu oštećene što nije podnijela žalbu protiv oslobadjajuće presude. Ova tvrdnja je šizofreno opravdanje sudske greške, jer zna se koja je uloga odvjetnika, kao zastupnika oštećenog u kaznenom i svakom drugom postupku, tj. da postupa po nalogu stranke. Jedino izuzetak može biti da se postupa tako kako Sessa kaže, ali to mora biti propisano zakonom o pravnoj pomoći, zar ne?

VL
DU
Deleted user
12:36 22.01.2020.

a momak u šokačkoj povorci nastradao zbog bezazlenog bećarca.......

VL
DI
Dingo
11:05 22.01.2020.

Tu puno toga smrdi. Okrivljeni je osuđen, natjeran na napuštanje službe, osramoćen pred kolegama. Nitko se nije pojavio da potvrdi slično ponašanje okrivljenog prije toga. Ne znamo ni kako ili jel je skrušeno priznao pred sudom svoje ponašanje. Ne vjerujem da bi sutkinja bez razloga bila "blaga" i nije okrivljenog silom pravilnika optuženog poslala na nečastan otpust iz službe. Nije bilo fizičkog nasilja, ozljeda. Nažalost ovo natuživanje izvan sustava i pozivanje na omču u medijima samo pokazuje koliko za žene nije služba gdje se tako brzo uvrijede i ne znaju se same zauzeti za sebe nego traže "podršku javnosti" i šušku. Ova priča je samo skupljanje političkih bodova. Sve što znamo su da ju je dodataka i po nozi sa jasnim aluzijama što mu je na pameti uz nadređeni položaj dovoljno za težu stegovnu mjeru, ali neke zakonski ludosti ako nije bilo prisile...ne znam postajemo preosjetljivo društvo. J*beš to kada nekoga ne možeš nazvati p*zdom ili mlohavcem, a da ti zbog toga prijeti kazneni postupak.

VL
Avatar opara1
opara1
16:28 22.01.2020.

To mora da je ljubav , uh <<<

VL
RP
rpzagreb
18:00 22.01.2020.

Civilizacijska sramota pravosuđa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.