Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USMRTIO DVIJE OSOBE
Povratak na članak

Stručnjakinja o presudi Kameničkom: Svi zaboravljaju na jedan detalj, a on je bio ključan za sud

Bilo je slučajeva kad su se za nesreće kojima je kumovao alkohol izricale uvjetne kazne

Komentari 74

DU
Deleted user
16:43 19.11.2020.

Dakle i sutkinju i odvjetnicu na 4.5god zatvoriti jer govore ovakve gluposti i štite jedna drugu a ovakva lakrdija od zakona to omogućuje.....sramota

VL
DM
drazen.muhvic
16:45 19.11.2020.

Sad ću napisati nešto što nije baš lijepo, ali je na tragu presuda naših sudaca ubojicama u prometu. Pitam se koliko bi godina dobio vozač koji bi uz veliko prekoračenje brzine "usmrtio" člana uže obitelji nekog suca/sutkinje? Koliko bi mu tada pomoglo to što je mlađi punoljetnik, to što prije nije osuđivan, to što ima malo dijete, to što je priznao krivnju i to što se duboko kaje?

VL
Avatar lepihercegovac
lepihercegovac
16:47 19.11.2020.

koliko je dobio žužić sin sutkinje u velikoj gorici je usmrtio djevojku i teško ozlijedio njenoga dečka, koje su njemu uzete olakotne okolnosti osim što mu je majka sutkinja a tajo parketarski tajkun

VL
VA
vabriga
16:40 19.11.2020.

Sin bogatog oca ili "Zlatna mladež" kako to naši novinari od milja zovu!

VL
DU
Deleted user
17:06 19.11.2020.

Možeš nekoga pogaziti jer je bila kiša, magla, mrak pa nisi vidio ili nisi na vrijeme reagirao. To je onda “normalna” nesreća koja potpada pod normalnu sudsku praksu. Međutim, kada juriš Ilicom 190 km/h ili kada voziš sa 3 promila alkohola u krvi i nekoga “usput” pometeš, to je onda krajnji bezobrazluk i bahatluk, i za takvog nema olakšavajućih okolnosti.

VL
DU
Deleted user
17:18 19.11.2020.

Što nam ovakva sudska praksa poručuje? Ako si "na tragu" da nekog "riješiš životnih muka", a grdno ti se zamjerio, nemoj koristiti nikakvo hladno ili vatreno oružje. Uzmeš fino auto, pričekaš tu osobu negdje i kad se ukaže povoljna prilika: 1,-2,-3, ,,, tu dum! Rikverc: tu dum! 1.-tu dum! I kad se uvjeriš da si "obavio posao", nazoveš policiju i hitnu, "pomažeš" unesrećenom i kad stigne policija: glasno se kaješ, plačeš, kukaš i zapomažeš. Kad dođe do procesa, imat ćeš i policiju za svjedoke da si pomagao unesrećenom, pokajao se, pomagao...uz sve te olakotne okolnosti i uz naše neovisno sudstvo koje je "na tragu" takve svima poznate sudske prakse, dobit ćeš još i odštetu od Lijepe Naše za pretrpljeni stres, duševnu bol i uznemiravanje. Zapratite me za još korisnih savjeta...

VL
OB
obican
16:44 19.11.2020.

Da Bog da, da se jedan takav autom provoza kroz ovo dno od sudaca, pa da onda citam obrazlozenja presude

VL
TO
tonytonytony
17:11 19.11.2020.

Onog trenutka kada je sa 191 km na sat vozio kroz grad sve njegove olakotne okolnosti su pale u vodu. Navodeći da je njegovo priznanje i spoznaja sto je učinio (s čime će morati živjeti) olakotna okolnost granici s ludilom jer je patnja roditelja koji su izgubili dijete nemjerljivo veća. U ovakvim slučajevima kazna nije odmazda već upozorenje svakom novom potencijalnom ubojici sto će mu se desiti. Uz to, jasno propisana kazna da se svakome ko vozi preko 130 u gradu oduzima vozilo a da će biti kažnjen s 2 god zatvora i 60 prosječnih mjesečnih prihoda bi uvelike umanjilo broj recidivista

VL
Avatar robil
robil
17:23 19.11.2020.

Svako će se "kajati" na sudu za manju kaznu. Totalna glupost. Ako vozi 200 a ograničenje ja 50 to je ubojstvo.

VL
TT
TTjac
17:08 19.11.2020.

Sve suce do zadnjeg treba otpustiti i raspisati novi natječaj, te ih onda pomno probrati. Ovo više nema smisla, nemoralu i maloumnosti nema mjesta u sudstvu.

VL
Avatar Idler
Idler
17:22 19.11.2020.

Se olakotne okolnosti bi vrijedile ak se bi propelal sa 70 di je dotvoljeno 50.....ali....sa 190....to je ubojstvo s predumišlajem !!!

VL
Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
17:26 19.11.2020.

"...Čak se i u medijima često navodi da je netko nekog ubio, a ne usmrtio u prometnoj nesreći. No prometne nesreće nisu, po zakonu, najteža kaznena djela i kazne su takve kakve jesu...."___Tko vozi Ilicom ili drugdje u naseljenom mjestu gdje je ograničenje 50km/h brže od 80km/h i pri tome nekoga usmrti, to bi morala biti kvalifikacija čistog ubojstva! Voziti Ilicom 195 km/h može samo umno poremećena osoba bez prava na olakotne okolnosti (znači uzmimo za primjer, počinioc prizna djelo, pokaje se, ima dvoje djece i branitelj je- uz toliko olakotnih okolnosti on će napustiti sudnicu kao slobodan čovjek)...

VL
NE
nečešrazbojniče
17:24 19.11.2020.

Da vidimo, ako sam dobro shvatio PORUKU ovog i sličnih suđenja. Dugo traju i uglavnom su vani odmah ili za koju godinu. Dakle, poruka: riješite odmah to sami na licu mjesta i prije ćete izaći iz zatvora nego li do suđenja dođe. Zakon je jednak za sve onda će valjda isto biti primjenjen na "oštećenu" stranu.

VL
Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
17:11 19.11.2020.

Plaćeni oglas ?

VL
TO
tonytonytony
17:22 19.11.2020.

Domagoj? O čemu ti? Jesi li i ti iz društveno prihvatljive obitelji pa se struka kroz tvoju prizmu određuje tatinim novčanikom ili pripadnosti stranci? Čovjek je gradskom ulicom vozio 4 puta brže od najviše dopuštene brzine. Možeš li na tren zažmiriti i zamisliti razinu svoje bespomoćnosti kada vidis da prema tebi leti vozilo tom brzinom i udara te... i zamisli sada da se uspiješ izvuci iz tog krša s manjim ozljedama? Ali i tada vidis da je tvoje dijete koje se vozilo u sjedalici otraga raskomadano... Bi li struka tada u tvojoj glavi bila ista kao i u ovim tvojim komentarima? Bi li poštovao tu razinu njegove bahatosti? Bi li prijateljima rekao da je sud i struka odlučila kako treba? I bi li svaki puta kada bi vidio kako otac vodi ta ručicu svoje dijete kroz park pomislio da je tvoje pod zemljom, zbog takvog idiota...

VL
NE
Nemanadimak
18:58 19.11.2020.

O promjetnoj nesreci mozemo govoriti kada je brzina u okviru dozvoljene. Ali kada netko ide brzinom od 200km tamo gdje je dozvoljeno 50km onda je to tesko ubistvo, .ma kako gledali.

VL
MK
MKinkognito60
18:03 19.11.2020.

Brza vožnja iz objesti kroz naselje, mozda radi utrke sa nekim drugim ili možda pokušak dizanja adrenalina curi kako bi je uzbudio nije ništa drugo do pokašaj ubojstva sa predumišljajem ako nitko ne umre a ako netko umre onda je to ubojstvo s predumišljajem jer jasno je da takva vožnja samo uz veliku sreću može završiti bez posljedica. Vožnja kroz crveno osobiti ako još pretječe automobile koji stoje pa nekog ubije (ne usmrti) jedbako je ubojstvu sa predumišljajem. Pa objesni tipovi koji se po noći takmiče koji će napraviti brži krug kroz kružni tok ali u suprotnom smjeru to je opet predumišljaj. Ono o oduzimanju auta, zašto to ne definirati kako bi bilo u automatizmu. Neće jer i saborski zastupnici voze brzo, pijani, presvlače se u vožnji na autoputu. Njihovi sinovi i kćerke (zlatna mladež). Tkvi i zastupbici i zlatna mladež bi ostajali bez vozila a mogli bu dugo u zatvor. Pravosuđe dozvoljava odgodu početka sušenja kako bi netko od zlatnih nogao imati vremena oženiti se i imati dijete radi olakšavajućih okolnosti. Ipak najveći su krivci političari koji štite svoje potomke od sankcija za huliganstvo u školama pa poslije i za ubijanje ljudi automobilima na cesti.

VL
GE
geler203
17:32 19.11.2020.

Sva sreća kako sutkinja nije uzela u obzir drskost, bahatost, bezobrazluk, umišljenost, prepotentnost, egocentričnost, uobraženost...... osoba koje su mu se našle na putu. Razmislite malo, mogao je preživjeli završiti u zatvoru zbog ometanja vožnje. Sućut poginulima i isprike ozlijeđenima morao sam biti sarkastičan jer sve ovo više nema smisla.

VL
VI
vidum
17:57 19.11.2020.

Svaka prometna nezgoda je specifična, i visina kazne ovisi o velikom broju faktora. Najbitniji (ako ne i jedini) je društveni status. I u trećem mileniju sudi se po onoj: Što je dopušteno Jupiteru nije volu.

VL
LE
lector2corrector
20:07 19.11.2020.

nitko od tih silnih stručnjaka ne spominje korupciju i nepravdu, ali i zataškavanje dokaza. Čovjek je dokazao da je svjesno ( a možda i pod opijatima, tko zna) vozio 145 km/h više od dopuštene brzine.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.