Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sada vrlo aktivne

Stručnjak za zmije o slučaju kod Slavonskog Broda: 'Neotrovne zmije ne ostavljaju takve tragove'

Slavonski Brod: Udruga Zmijolovac bavi se zaštitom zmija otrovnica
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
25.05.2021.
u 16:26

Iz slavonskobrodske bolnice su nam potvrdili kako je stanje ozlijeđene žene stabilno

Mladu ženu (32) u utorak je u Brodskom Vinogorju kod Slavonskog Broda zmija ugrizla za nogu. Nedugo nakon ugriza, ženi je počela otjecati noga, pa su je hitno prevezli u brodsku Opću bolnicu, gdje je dobila protuotrov i trenutno je pod liječničkim nadzorom.

S obzirom da nisu znali o kojoj se zmiji radi, osim da su na nozi vidljivi tragovi ugriza zmije s dva zuba, iz bolnice du se obratili udruzi Zmijolovac.

- Rekli su mi da je zmija velika, crna, da je mjesto ugriza oteklo i pocrvenilo i da su vidljive dvije rupice. Mislim da nema sumnje da je riječ o riđovki, jer jedino one imaju dva zuba koja ostavljaju prepoznatljive rupice. Neotrovne zmije ne ostavljaju takve tragove - rekao je Darko Karamazan iz udruge Zmijolovac.

On je dodao kako su riđovke u ovo doba godine vrlo aktivne, a sada im je i vrijeme parenja, pa ako ih netko uznemiri mogu biti agresivne. Članovi udruge ove su godine već nailazili na riđovke, a u jednom skladištu kod Gospića uhvatili su i četiri poskoka.

- Ako vas ugrize riđovka, trebate se što manje kretati i što prije pozvati liječnika. Podvezivanje i zarezivanje rane ne preporučujem, jer ljudi to često ne rade kako treba, čine pogreške i time samo dodatno pogoršaju stanje – dodaje Karamazan.

Iz slavonskobrodske bolnice su nam potvrdili kako je stanje ozlijeđene žene stabilno.

- Pacijentica je dobila terapiju, dali smo joj serum, zadržana je na opservaciji i zasad je stabilnih parametara. Trenutačno nije životno ugrožena – izvijestio je ravnatelj bolnice dr. Josip Samardžić.

>> VIDEO Udruga Zmijolovac bavi se zaštitom zmija otrovnica

Ključne riječi

Komentara 4

DH
dalibor.hren
16:37 26.05.2021.

Možda koja ostavi 3 rupice kad je već naglasak na dvije!? Nego, kako je zmija???

DU
Deleted user
00:26 26.05.2021.

Udruga za zaštitu životinja a udara zmiju nogom u glavu???

SE
sexmaker
17:26 25.05.2021.

Napomena "stručnjacima"... Riđovka nije niti velika, niti crna... A ovisno o mjestu ugriza, i od bjelouške ili smuka, mogu ostati dvije rupice... Riđovka od 70-80 cm spada već u kapitalne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije