Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLIMATSKE PROMJENE
Povratak na članak

Grisogono o dramatičnom apelu UN-a: Ono što učinimo tijekom idućih 10-ak godina odredit će tijek klime

- Izvješće UN-a o klimatskim promjenama napisano je prilično alarmantno, pretpostavljam da je to tako iz političkih, ekonomskih i socijalnih razloga. Pokazatelji zabrinjavajućih klimatskih promjena dostupni su već godinama, ali se premalo čini da se ove promjene ublaže - upozorava atmosferski fizičar Branko Grisogono

Komentari 9

Avatar @proma-trač
@proma-trač
17:27 11.10.2018.

O ovome je do sada dosta pisano ali evo opet mali podsjetnik. Zrak čini 78% dušik , 21%kisik, 1% plemeniti plinovi 0,038% ugljen dioksid. Znači u postotcima 0,038% CO2 u zraku od toga priroda proizvodi 96%. Ostatak 4%, čovjek. Značiači udio zraka koje čovjek može promjenuti je 0,00152% i taj postotak je navodno zaslužan za promjenu klime. Za mene su to nimalo uvjerljivi argumenti zbog kojih bi radi spašavanja svijeta trebao sad prestati prditi.

VL
DU
Deleted user
20:01 11.10.2018.

Apsolutno točno ! Sve što je prirodno nemože bit krivac! samo čovjek sa svojom sebičnom pohlepom i zloupotrebom tehnologije može ite kako !

VL
MA
Marsijanac
18:03 11.10.2018.

Gluposti. Sahara svakih 10,000 godina postaje prasuma. Ledeno doba smo imali 20 puta u zadnjih 2 milijuna godina. Globalne klimatske promjene nemaju veze sa ljudskom aktivnoscu.

VL
DU
Deleted user
19:32 11.10.2018.

Jedina pošast koja je zadesila Zemlju je čovjek tj. misaoni proces/samosvijest, Zemlja/energija ne može biti nikad ugrožena niti uništena .. a trenutno se događa proces oslobađanja od čovjeka, nažalost i svega živog... loša vijest je da će čovjek /virus moždada ipak pobjeći i zaraziti neki drugi dio svepostojanja... to je zapravo najgora stvar koja se može dogoditi...

VL
NE
Nepokolebljiv
07:36 12.10.2018.

Dajte vise CO2 da soja bolje raste a od soje cemo praviti etanol koji cemo pogoniti elektrane i imati cistu energiju. Nekako se sve vrti u krug: Bez CO2 nista ne radi! Ljudsko majcino mlijeko je samo dvije stepenice od CO2 u lancu prehrane: CO2 fotosintezom daje bujno povrce/voce koje papaju mamice i hrane djecicu.Djecica rastu ganjaju se autima i proizvode vise CO2. Sve zivo umire, dekomponira se i proizvodi CO2 ili sa zadrskom tzv fosilna goriva pa sve ponovno u ciklus Z I V O T A! CO2 je osnov svega zivota na ovoj planeti!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.