Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prati ga val bolesti
Povratak na članak

Krediti i PTSP: Stručnjaci su za Udrugu Franak analizirali 'nuspojave' života u dugu

Simptomi dijabetesa rjeđi su nego kod ostale populacije jer su na prisilnoj dijeti: četvrtina ih je u nekom razdoblju – gladovala

Komentari 10

CR
crohumans
19:19 28.06.2015.

To što su tim jadnim ljudima napravili je najveća prevara i izdaja. Znam ih par i nakon 8 godina otplate dužni su 40% više sada nakon 8 godina nego što su uzeli kredit. Jedan prijatelj se više ne zna ni nasmijat, druga osoba - uništena.

VL
DU
Deleted user
21:31 28.06.2015.

Kao prvo, fullmax i ostala bankarskoplacenicka ekipico, niko se nije rugao nikome. Ne znam ni jednog koji se rugao ikome. Kao drugo, svatko tko ima vremena tipkati sto redova radi to iz koristi, znaci da je placen za to. Kao trece, clanak je VRLO jasno opisao sto su ti krediti ucinili ljudima. I sad se izivljavati na njima mogu samo neljudi pod krinkom brige za "dug je dug i mora se placati". To vam je kao da se rugate ljudima u Gunji jer su radili kuce uz nasip, pa kad je puknuo reci "Sami ste si krivi?!" Ovo sa svicarcima je elementarna nepogoda, ALI, u kojoj su strane banke zaradile 10 milijardi kuna!! Hej ljudi, sad je malo jasnije zasto se uvijek nedje netko za pljuvati jadne ljude u svicarcima. Zar ne?

VL
CR
croatomir
19:42 28.06.2015.

ako neće ministarstvo financija morat će ministarstvo zdravlja i unutarnjih poslova

VL
CH
chupakabra
00:04 29.06.2015.

Za Microgrizzlija i njemu slične sam se nadao da su evoluirali na ljestvici spoznaja općenito ali sam se zeznuo. Oni su još uvijek bankarske papučice. Inače, drage moje nule, ja mislim da čovjek bez obzira ako radi za neku firmu-banku koja je napravila globalnu prijevaru i svinjariju ljudima i iako mu je dobro kao svakom uhljebu koji piše ovakve kao vi gluposti mislim da treba imati malo morala pa šutiti a ne bacati ovakve bljuvotine okolo. Čak bi se i svaki pošteni troller zamislio da li trollati na ovu temu. kužite? ma kužite vi p...u m-u.

VL
FU
fullmax
19:33 28.06.2015.

Dug je dug, pa makar i u Svicarcima. Vratiti se mora tako nalazu civilizacijske norme.

VL
DU
Deleted user
19:27 28.06.2015.

Ti isti dužnici, slijedom istih kred. ugovora, kod tih istih banaka, danas prozvanih lihvarskim, su sve do 2010. godine bili u povoljnijem otplatnom položaju od eurskih i kn kreditnih dužnika. Tko meni ne vjeruje, nek utipka u tražilicu: ‘Švicarci’ su sve do 2010. bili u plusu, ‘rugali se’ eurima. Pod br. 1 će dobiti članak s usporednim analizama i ušteda na nekoj prosječnoj rati je bila par stotina kn u korist CHF dužnika. I ne samo to, sredinom prošlog desetljeća je čak 60 % prodaje automobila u RH bilo realizirano preko kreditnih linija u CHF i ti su dužnici prošli povoljnije nego da su uzeli eurske kredite jer su ti krediti bili kratkoročni, na 2-6 godina. To su svi zaboravili. Dok je bilo povoljno, e onda banke nisu morale dokazivati odakle im CHF i nitko nije otplatnu shemu kredita preračunavao u kn kredit, kao što sada čine jer oni bi najbolje iz oba svijeta, nisku kamatu na CHF (tipično je bilo 4 % dok je na euro bila 6 % i na kn blizu dvoznamenkastom) i kn kredit. Ajmo bit objektivni, o eurskim dužnicima i onima s kn kreditima nitko i ne mari. Vlada RH je blokirala kamatu na CHF još u Linićevoj eri i blokirala je tečaj CHF, bez zakonskog uporišta jer devizna klauzula je posve u skladu sa zakonom - ali onima koji su pohrlili grlom u jagode na te kredite svojedobno, nikad dosta. I sada su i psihijatri uključeni, a dok je bilo povoljno, e onda su pametovali uokolo... Tko je potpisao na 20-30 godina ugovor s prom. kamatom i na CHF tečaj, morao je u startu računati da će se i jedno i drugo mijenjati vremenom. I da je moguće da se oboje promijeni na njegovu štetu. Ne, oni bi sada angažirali grbače svih poreznih obveznika da namire njihove privatne dugove.

VL
Avatar h.hulkic
h.hulkic
19:10 28.06.2015.

Alkohol ,cigarete ,a dužni su i nemogu vraćati kredite!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.