Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
panel diskusija
Povratak na članak

Stručnjaci o posljedicama prelaska na euro za gospodarstvenike: 'Mislim da smo na pravom putu'

U Hrvatskoj je više od 80% štednje u eurima, dosta smo integrirani u regulativu EU i ekonomija se sve više integrira - ističe Lucić

Komentari 17

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
15:07 14.07.2022.

Kakva je to diskusija u kojoj su svi istomišljenici i u kojoj ne postoje ni najmanji sukobi mišljenja?

VL
Avatar jocker-3
jocker-3
18:15 14.07.2022.

Uvođenjem eura kao platežno sredstvo u Hr je prvi korak prema propasti naše države,ulaskom u Šengen je zadnji čavao u lijes u kojim će nas pokopati....naši politikanti se dodvoravaju strancima koji će nas opljačkati,već nekoliko godina stranci kupuju našu zemlju u svim županijama,ulaskom u taj famozni Šengen gubimo skoro sve,čak i dostojanstvo,nećemo imati ništa svoje....zašto nisu pojasnili što znači Šengen za nas u vidu radne snage....za stotinjak godina će pisati povijest da je tu nekada bila Hrvatska,možda i prije.....

VL
KL
klamerko
15:43 14.07.2022.

Upravo sada prije 15 minuta je euro pao ispod vrijednost jednog dolara, što nije nikada dosada u posljednjih 20 godina!

VL
RE
redo
20:19 14.07.2022.

Kažu kako će se država lakše zaduživati i po manjim kamatama. Pa tražili smo produženje roka za utrošak bespovratnih sredstava za obnovu Zagreba od potresa. I opet se bespovratna sredstva neće iskoristiti, a oni pričaju o investicijama i jeftinijem kapitalu. Jeftinog kapitala više neće biti, kamate rastu i rasti će. Magla, samo magla i zabluda.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
20:07 14.07.2022.

"Mislim da smo na pravom putu" - zna predsjednik uprave HPB-a mora reći.

VL
ZO
ZoranF
20:35 14.07.2022.

O inflaciji: Inflacija se znatno pojačava očekivanjem inflacije. Zato, oprez! Treba poticati dobru psihologiju masa, naročito u medijima! (Apsurdo je hraniti rast zvijeri, koja će te moći proždrijeti.) Deflacija je opasna, jer "guši" gospodarstvo! Naročito u zemljama s malim investicijskim kapitalom. Blaga inflacija (1 do 2, ili do čak 3 ili 4 %) može djelovati stimulativno (razni autori). Tu je važna monetarna politika (emitiranje "primarne emisije"), koje se RH odrekla prije nekoliko desetljeća u Maastrichtu. (Sad se odriče monetarne samostalnosti. Pitanje je koliko će i kako moći utjecati na monetarnu politiku EU u skladu sa svojim specifičnim potrebama. Poučan je primjer nekih država, npr. Grčke, Italije i dr., Varoufakis). Zar nije Draghi prije nekoliko godina iz ECB emitirao 60 milijardi?

VL
ZO
ZoranF
20:15 14.07.2022.

EU je onakva kakvom je naprave njezine članice. Zbog svoje veličine troma je za promjene i prilagođavanje, a zbog "dječjih bolesti" političara koji zastupaju svoje države u EU, sklona je birokratizaciji i centralizaciji. (Birokracija je vladavina nesposobnosti.) "Dječje bolesti" su: težnja za osiguranjem minimuma svog statusa u vlasti i težnja za napredovanjem do iznad "granica svoje nesposobnosti" (Peter), čemu podređuju sve ostalo pa i svrhu svog sudjelovanja u vlasti. (To oni vole pogrešno nazivati "stabilnost".)

VL
PR
prahrvat
14:24 14.07.2022.

Ako monetarni stručnjaci ne znaju, uvijek mogu pitati sveznadare iz Mosta

VL
KO
koraknaprijed
14:06 14.07.2022.

Poslije oslobođenja od jugo/ cetnickih fasista,ulaska u NATO I EU,Eurozona je najveći i najvažniji koraka za dugoročni opstanak Hrvatske.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.