Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dao prednost instituciji
Povratak na članak

Stručnjaci demantiraju ministra Beroša: Spolna orijentacija ne utječe na odgoj djece

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je za dijete prihvatljivije da bude u domu, nego da ga udomi istospolni par

Komentari 36

Avatar dr.pedersen
dr.pedersen
23:07 16.06.2020.

Da pojasnim podvalu: "Kvalitetnih je udomitelja premalo pa je važno da se registar udomitelja proširi kako bi izbor bio što veći. Zato je svaki udomitelj važan." Dakle, umjesto da poboljšaju uvjete udomljavanja, npr. povećaju naknadu i osiguraju porezne olakšice kako bi u interesu djeteta osigurali što veći broj kvalitetnih udomitelja, oni bi radije smanjili kriterije za udomljavanje i na taj način proširili registar. To je kao da vam na tržištu fali kvalitetnih vozača, pa umjesto da poboljšate uvjete i plaće, vi smanjite kriterije tako da dopustite pijancima i narkomanima da budu profesionalni vozači.

VL
Avatar Οsvetnik Еrnesta Fulira
Οsvetnik Еrnesta Fulira
22:54 16.06.2020.

Demokratsko i neotuđivo pravo svakog čovjeka jest da ne vjeruje “strucnjacima” i da svojom voljom postupa po svojoj savjesti, mimo preporuka “strucnjaka”.

VL
AB
abokatstir
23:08 16.06.2020.

Pitanje čiji su to stručnjaci, ako su iz berinog stožera tada nema sumnje, u svkomslučaju stvar je vrlo delikatna i opasnost da djeca imaju nove traume, zato ministar Beroš s razlogom ima pravo na svoje mišljenje.

VL
TR
Travno221
23:53 16.06.2020.

Neka se javi tko bi dok je bio dijete bio rado udomljen kod istospolnih parova. I kako će dijete znati tko mu je mama a tko tata. I zato dosta o tome. Nemam ništa protiv homoseksualaca, njihova stvar, ali djecu im ne treba davati na posvajanje i udomljavanje.

VL
LI
linkser2
22:57 16.06.2020.

a jeste pitali to dijete za mišljenje "stručnjaci", znate li da je ovo Balkan "stručnjaci", jeste li svjesni djetetovih trauma u ovom društvu?

VL
UN
unknown11
00:04 17.06.2020.

Stigli su stručnjaci, bježite.

VL
FR
Freedooom
23:53 16.06.2020.

Ispiranje mozga

VL
Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
01:08 17.06.2020.

Čmarašima nikada ne bih dozvolio udomljenje male djece. Podrška ministru Berošu.

VL
JA
jadranko111
00:32 17.06.2020.

Ma,poanta je da se bilo što mora naći 'sporno' i čekala se bilo kakva izjava,da se od toga napravi 'senzacija' koja će se neko vrijeme medijski razvlačiti, ne bi li se naštetilo Berošu koji predvodi listu HDZ-a u 10.izbornoj jedinici.Pritomm se neće pisati o njegovoj pozitivnoj i uspješnoj ulozi u vezi koronakrize,jer to treba pasti u zaborav,bavljenjem s ovakvim njegovim 'strašnim' izjavama ili stavovima po mišljenjima raznih 'uglednih stručnjaka. P.s.Nešto baš nema puno analiza o Bernardićevim čistkama na listama SDP-a,e to nije zanimljiva tema,da to Plenković napravi danima bi se to analiziralo sa svih aspekata i bilo bi važno objaviti svačije mišljenje i svekoliko zgražanje javnosti nad 'nedemokratskim metodama upravljanja strankom.

VL
DU
Deleted user
05:17 17.06.2020.

Citiram: "Najveći broj relevantnih svjetskih istraživanja pokazuje..." To ne znači apsolutno ništa, slažem se s ministrom. Svaka čast svakome, neka živi kako tko hoće, ali kultura jednakosti je nasilna metoda uništavanja Čovjeka kao jedinstvene i neponovljive jedinke s vlastitim odlikamaa i manama. Danas se razlikovanje definira jedino kao "diskriminacija".

VL
ST
stefj
23:04 16.06.2020.

Da je to općedruštvena pojava, onda ne bi bilo problema, no onih prvih 10-tak ili čak 100-njak djece koje će posvojiti istospolni par, bit će zapravo žrtve u toj "borbi" za prava homoseksualnih osoba... Tko ima pravo odabrati i žrtvovati tu djecu? Znate li koji će to biti pritisak na tu djecu među vršnjacima, koliki je to pritisak na školu i učitelje?... I dok još možemo raspravljati o tome da li je to učiteljima posao ili nije, kako ćemo s vršnjacima? Da li će dobivati ukore i biti izbačeni iz škole radi šikaniranja (navodnog ili stvarnog) te posvojene djece?

VL
Avatar dr.pedersen
dr.pedersen
22:56 16.06.2020.

Beroš je navučen na podvalu, što najviše govori o njemu samome. Alternativa "dom ili istospolci" ne postoji. Ukoliko ne postoji mogućnost da dijete udomi neki rođak onda je jedina opcija zamjenska obitelj s tatom i mamom. Ukoliko ne postoji dovoljno raspoloživih zamjenskih obitelji onda se trebaju poboljšati uvjeti udomljavanja, pa će ih biti dovoljno.

VL
PE
penelope12
00:32 17.06.2020.

Dva muskarca sto udome dijete, se pretpostavlja da moraju raditi i zaradjivati za zivot, ne vidim od cega bi drugo zivjeli, tako da je dijete svakako prepusteno samome sebi tjekom dana, ili nekome trecem na cuvanje, a samo bi vidjelio udomItelje kada treba ici leci, a sta ce im to, bolje da su sa ostalom djecicom i sa tetama nego s njima.

VL
MA
majstorsmora
06:24 17.06.2020.

Previse je strucnjaka...

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
07:24 18.06.2020.

Udomitelji mogu biti i muškarci i žene. U Dječjem selu u Lekeniku su udomitelji ili muškarci ili žene, svatko udomljuje nekoliko djece. To nisu mame ili tate, to su osobe koje su odlučile posvetiti svoj život skrbi za tuđu djecu i od toga živjeti. Udomiteljstvo je posao koji se plaća od strane države i pod nadzorom je socijalne skrbi. Do određene starosti dijete ima sigurnost, zaštitu i neku zamjenu za stvarnu obitelj. Udomiteljstvo se razlikuje od posvajanje djece i pravno i emocionalno, ne treba nasjedati na izričaje koji nisu istiniti. Udomljeno dijete ne nasljeđuje svog udomitelja, njegovu imovinu recimo dok se posvojenjem ostvaruju preduvjeti za tako nešto.

VL
VE
verica2
21:22 17.06.2020.

Ministar Beroš je rekao istinu! Bilo bi dobro navesti imena stručnjaka koji "ga demantiraju".

VL
VI
vinkam
11:26 17.06.2020.

Jedan od onih kojem je predobro u životu, pa je neosjetljiv ....

VL
MT
mtintilinic
23:20 16.06.2020.

U domovima također rade gayevi i lezbijke, ali ne radi niti jedna osoba koja djetetu može biti na raspolaganju sva 24 sata u danu, niti koja može biti na raspolaganju samo jednom djetetu. Udomitelji i posvojitelji to mogu, bez obzira na vlastitu spolnu orijentaciju.

VL
BA
Barbasmora
02:20 17.06.2020.

A sta znaku strucnjaci!? Ma nemaju pojma! Homo balkanicus croatus zna sve I Jos vise!

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
04:07 17.06.2020.

Naš prijatelj Wili se dokazao kao još jedan HDZ-ovski kamenjarac, ništa novo....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.