Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u bilo koje doba dana

Strpljiv čovjek: Čekat će u redu za vas za 10 eura

cekanje, red
Grgur Žučko/PIXSELL
29.01.2014.
u 15:45

U poreznoj upravi osjećam se kao kod kuće - kaže Cafaro i dodaje kako ga zovu iz Riminija, La Spezije, Napulja...

Dva najveća zla u životima Talijana su masovna nezaposlenost i dugo čekanje u redovim prilikom obavljanja najjednostavnih birokratskih obveza. Međutim, jedan čovjek, 42-godišnji Giovanni Cafaro, dosjetio se kako odjednom rješiti oba problema. On je, naime, postao profesionalni čekalac, a svoju uslugu čekanja u redu naplaćuje 10 eura po satu.

- Birokracija u Italiji je smrtonosna, a ja sam osoba koja će čekati u redu za one koji nemaju vremena ili želje - kazao je Cafaro za talijansku La Stampu koja je priču o njemu objavila na naslovnici uz naslov 'Strpljiv čovjek'.

Podrijetlom iz Salerna, u Milanu je živio 12 godina kad je prošlog ljeta ostao bez posla u tekstilnoj tvrtci nakon što su je vlasnici zatvorili. Kako kaže, poslao je 500 životopisa u potrazi za poslom i dobio manje od 10 odgovora. Odlučio se na samozapošljavanje, a svoje usluge nudi u bilo koje doba svih sedam dana u tjednu.

- U poreznoj upravi osjećam se kao kod kuće - kaže Cafaro i dodaje kako ga zovu iz Riminija, La Spezije, Napulja...

- Ako će sve ići po planu namjeravam otvoriti i agenciju - zaključuje dosjetljivi diplomirani komunikolog.

>>Što žele muškarci, a što žene? Objavljena top lista najseksi zanimanja

>>Ova zanimanja će se najviše tražiti u 2014. godini!

Komentara 2

Avatar tajar
tajar
20:56 29.01.2014.

10 Ojra na sat za Talijanca i nije tako loše. Konobar zaradi 7 Ojra na sat, ali se nahoda i nanosi, a ovaj prikan samo čeka!

DU
Deleted user
22:03 29.01.2014.

Eto meni kaze moj prijatelj Giuseppe da je i on jedan puta platio 10.-€ da za njega jedan ceka ali tog talijana nigdje nije vise doceko. ha..ha..ha..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije