Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan ugovor

Štromar: Subvencioniranje kredita je jedna od najboljih demografskih mjera

Potpisan ugovor između Grada Preloga i APN-a o početku gradnje novih stanova
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
25.05.2020.
u 12:23

Više od 13.000 mladih obitelji riješilo je svoje stambeno pitanje i ima krov nad glavom. Više od 1500 djece se rodilo u tim obiteljima. Pobornik sam da se s time ide dalje od rujna, kaže Štromar.

- Subvencioniranje kredita je jedna od najboljih demografskih mjera u posljednje tri godine. Više od 13.000 mladih obitelji riješilo je svoje stambeno pitanje i ima krov nad glavom. Više od 1500 djece se rodilo u tim obiteljima. Pobornik sam da se s time ide dalje od rujna. Predložili smo izmjenu zakona da se ta mjera produži na neograničeni rok - rekao je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Prije toga potpisan je ugovor o prijenosu vlasništva zemljišta između Grada Preloga i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama za izgradnju POS-ove zgrade s dvadesetak stanova u Prelogu, gdje će kvadrat stana stajati oko 1300 eura.

 

U Hrvatskoj je od 2001. izgrađeno 8322 stanova u 257 objekata u 80 lokalnih jedinica. Investirano je 4,3 milijarde kuna, a država je subvencionirala s 1,1 milijardu kuna.

Komentara 2

TH
than
12:49 25.05.2020.

Nema što. Najbolja demografska mjera. Na 13 000 obitelji, 1500 djece. Svaka cca osma obitelj dobila u prosjeku jedno dijete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije