Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždinski župan

Štromar: HDZ iskorištava instituciju Predsjednice RH za svoju političku promidžbu

Predrag Štromar
Marko Jurinec/PIXSELL
07.05.2015.
u 10:52

Ostao sam neugodno iznenađen kad se u ime Zajednice skupu obratio i održao izlaganje gospodin Tomašević, kazao je Štromar

Povodom jučerašnjeg sastanka predstavnika izvršne vlasti u lokalnim i regionalnim samoupravama u Uredu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, kojem je nazočio i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, temeljem pitanja dijela novinara o sastanku, župan Štromar dao je izjavu u kojoj stoji:

 - Kao župan Varaždinske županije, jednoglasno sam izabran za jedinog potpredsjednika Hrvatske zajednice županija prije godinu dana. Kako na jučerašnjem radnom susretu s predsjednicom Republike, gospođom Kolindom Grabar Kitarović, nije bio nazočan predsjednik Zajednice županija gospodin Tomislav Tolušić, kao izabrani potpredsjednik Zajednice sam, po funkciji koju obnašam, jedini bio ovlašten govoriti u ime Hrvatske zajednice županiji, istaknuo je Predrag Štormar, inače predsjednik Središnjeg odbora HNS-a te dodao da on ipak nije dobio riječ.

 - U ime HZŽ govorio je župan Požeško-slavonske županije gospodin Alojz Tomašević, koji je samo član Izvršnog odbora zajednice (kao uostalom i drugih 18 župana). Teme sastanka su jako važne za lokalnu samoupravu kao što su izmjene Zakona o brdsko-planinskim područjima te Zakona o regionalnom razvoju, i očekivalo se da će sastanak poslužiti da se rasprave konkretne izmjene i dopune kako bi se ispravile moguće manjkavosti s negativnim učincima za naše pojedine općine i gradove, naglasio je HNS-ov župan.

 - Najmanje što se moglo od ovako planiranog skupa dogoditi jest to da on postane politički skup na kojem će HDZ iskoristiti instituciju Predsjednice RH za svoju političku promidžbu. Kako sam legalno i na demokratski način izabran za potpredsjednika Hrvatske zajednice županija u odsutnosti predsjednika Zajednice jedini sam ovlašten predstavljati Zajednicu, ostao sam neugodno iznenađen kad se u ime Zajednice skupu obratio i održao izlaganje gospodin Tomašević.Osobno poštujem kolegu Tomaševića kao župana Požeško-slavonske županije, ali se ne mogu oteti dojmu da je, možda i ne svojom željom, sudjelovao u političkoj igri koju je režirala središnjica HDZ-a. Želio bih vjerovati, radi zaštite demokracije i institucija u našoj zemlji, kako se u ovom slučaju radilo o tehničkoj omašci i još jednom propustu protokola Ureda predsjednice, a nikako izrežirani plan da se demokratske institucije privatiziraju od strane jedne stranke, zaključio je potpredsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

>> Grabar-Kitarović: Neki krajevi Hrvatske desetljećima zaostaju za ostatkom zemlje

Komentara 26

SA
santos008
11:00 07.05.2015.

''Pomaze'' i vama Milanovic.

Avatar Becarina
Becarina
12:47 07.05.2015.

Najbolje da predsjednica podrzava ovu nesposobnu vladu ? Ne zasluzuju ni rijeci pohvale, minus na svakom koraku , sada bi predsjednica trebala lagati i manipulirati poput njih . Izmislite nesto novo drugovi , ovo vam ne prolazi narod je progledao .

UI
Uvijek_iskreno
12:13 07.05.2015.

Ovim kukurikavcima je za sve kriv HDZ, dajte ohladite malo. Ne radite ništa, sami ste krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije