Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogoršalo mu se

Strojovođa "vlaka smrti" umjesto u sudnici završio na psihijatriji

joško palinić
Ivo Čagalj/24sata/PIXSELL
12.04.2011.
u 09:47

Odvjetnici optuženih zatražili su pribavljanje zdravstvenog kartona strojovođe Palinića kako bi se utvrdilo je li i prije nesreće imao zdravstvenih problema.

Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja na Županijskom sudu u Splitu nije se danas kao ključni svjedok pojavio Joško Palinić, strojovođa nagibnog vlaka. Sucu Damiru Romcu dostavljena je potvrda Odjela za psihijatriju kod kojeg je Palinić jutros potražio pomoć. Palinić pati od anksioznosti i depresije, te nije sposoban za svjedočenje.

Odvjetnik Željko Gulišija zatražio je da se pribavi zdravstveni karton Palinića kako bi se utvrdilo je li i prije nesreće u Rudinama imao zdravstvenih problema.

- Imamo saznanja da nije kočio kvarcnim pijeskom što mu je bila obveza, objasnio je Gulišija.

Odvjetnik Nediljko Ivančević rekao je da je nepojavljivanjem, po drugi put na sudu, strojovođa Palinić poslao poruku sudu odnosno, da je riječ o daljnjem pokušaju manipulacije u željezničkom sustavu.

Siniša Štimac, odvjetnik prvooptuženog Ivica Medaka predložio je da se pribavi Knjiga prijava HŽ-Infrastrukture u kojoj se evidentiraju kvarovi na vlakovima, posebno na nagibnom vlaku od 23. i 24. srpnja 2009. godine.

Odvjetnik Jadran Franceschi koji brani Jozu Bazinu predložio je da se od Istražnog povjerenstva zatraži popratna dokumentacija koja je oduzeta s kolodvora u Labinu dalmatinskom i Kaštel Sućurcu i da se sasluša Mate Sekulić, strojovođa istog nagibnog vlaka koji je dan prije nesreće prijavio na vlaku 127 kvarova!

Franceschi traži i saslušanje prometnika u Kaštel Starom glede odbijanja izdavanja propusnice robelu i saslušanje šefa kolodvora u Kaštel Sućurcu.

Zahtijeva i da se napokon obrani omogući da pregleda nagibni vlak.

Zastupnica optužbe Rene Laura usprotivila se svim prijedlozima branjenika tvrdeći kako su usmjereni odugovlačenju postupka. Jer, drži kako uopće nije prijeporan uzrok željezničke nesreće u Rudinama u kojoj je poginulo šest, a ranjeno 55 osoba.

Suđenje na Županijskom sudu u Splitu nastavit će se 16. svibnja kad će se ponovno kao svjedok pozvati strojovođa Joško Palinić i sudski vještaci iz Centra za kriminalističko vještaćenje "Ivan Vučetić".

Komentara 3

CA
campa
12:08 12.04.2011.

Čovjeka je uhvatila panika jer HŽ traži krivca.

MO
mojzagi
14:33 12.04.2011.

Zalosna nam ta nasa HR , cemu sluze sad sva ta naklapanja ako se zna kako se u HZ posluje ( citaj krade) nije mi jednostavno jasno da se to od strane drzave tolerira , pa to je ziva sramotata kako nam ta zeljeznica opcenito izgleda. Sve ama bas sve koji imaju nesto za reci istjerati, jer taj rak se inace nece izljeciti nego se samo siri. Cudi me da Vlada nista ne poduzima , a i kako bi kad je i ministar Ka.......a jos tu? Postavite Strucnjake i to pod hitno.

Avatar netstoper
netstoper
15:38 12.04.2011.

HŽ infrastruktura traži krivca jer \"barba luka\" stoji iza prvoosumnjičenih... Isto tako ne priznaju da je pao potporni zid pred tunelom njihovom krivicom... Pokušavaju sakriti svoju nesposobnost poglavljem 23 tj. neučinkovitim pravosuđem ,pod utjecajem vladajućih političara... Nadam se samo do parlamentarnih izbora , kada će njihovoj bahatosti doći KRAJ...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije