Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bribirac Igor Skočilić pomogao supruzi Tijani u porodu

Strojar postao primalja: Bilo mi je to najduljih deset minuta u životu

beba
Anton FICKO/VLM
27.01.2010.
u 12:01

Taj 36-godišnji geološki tehničar, koji radi kao strojar u Vodovodu Žrnovnica u Novom Vinodolskom i vatrogasni je dočasnik u bribirskom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, postao je junak jer se dokazao i kao vješta primalja.

BRIBIR - Supruga me probudila u 5.30 sati i kazala mi da se spremim i odvezem je u rodilište jer više ne može izdržati bolove. Poslušao sam je, odjenuo sebe i kćer i taman kad sam bio spreman krenuti, dogodilo se - pukao joj je vodenjak, a dijete je počelo izlaziti.

Imao sam tek toliko vremena da nazovem našu liječnicu Olgu Antonić-Dukić i da joj kažem da odmah dođe, a onda su nastupili trenuci koje nikada neću zaboraviti. Bilo je to najduljih desetak minuta u mom životu - ispričao nam je Bribirac Igor Skočilić koji je prošlog četvrtka u svom domu u Bribiru supruzi Tijani pomogao u porođaju sina Bože.

Sretnoj majci Tijani i ocu Igoru mali Božo je drugo dijete. Imaju 3,5-godišnju kćer Larisu pa Tijana kaže da je iskustvo prvog porođaja bilo odlučujuće da zadrži prisebnost.
- Netko je u kući morao biti i sabran jer nije bilo vremena za paniku - kaže kroza smijeh Tijana, a nadopunjuje je Igor riječima da se sav tresao od straha hoće li sve dobro napraviti.

- Nisam znao na koju se stranu prije okrenuti, ali srećom nije bilo nikakvih komplikacija. Kada je dijete počelo izlaziti, sve je teklo glatko i za nekih pet do sedam minuta bilo je cijelo vani.

Nakon što je porodio suprugu, Igor je sina obrisao ručnikom, a potom ga omotao u još dva. Bilo je šest sati i ne znajući što dalje, nazvao je rodilište u kojemu su mu rekli da još mora prerezati i zavezati pupkovinu. No, veli, srećom je tu zadaću izbjegao.

- Bio sam u čudu kako sada još i to napraviti, ali u pravom se trenutku na kućnom pragu pojavila doktorica Antonić-Dukić i tim hitne medicinske pomoći iz Crikvenice. Pao mi je kamen sa srca i valjda sam tek tada počeo normalno disati - kaže I. Skočilić.

Vozilom hitne pomoći Tijana i Božo su pošli put rodilišta u Rijeci, a za njima se u automobilu otputio i ostatak obitelji. Ondje su doznali da su i majka i sin dobro te su već u subotu bili otpušteni kući. Mali Božo, koji je ime dobio prema pokojnome Igorovu ocu, rodio se sa 3700 grama težine i 51 centimetrom duljine, a na svijet je došao 10-ak dana ranije. Naime, termin porođaja, prema predviđanju ginekologa, bio mu je 2. veljače, a na posljednjem pregledu u srijedu, kaže mama Tijana, ginekološka je preporuka bila da se u petak pripremi za odlazak u rodilište. No, ispalo je drukčije, a Igor postao junak Bribira.

- Samo sam radio ono što mi supruga govori, jer nije bilo vremena za razmišljanje. Ipak, bilo me strah i sav sam se tresao - rekao je Igor Skočilić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar marquis
marquis
13:39 27.01.2010.

Ovakva vijest je svjetlo u našem tunelu. Želim svu sreću i blagoslov Boži i obitelji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije