Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Strikomanova 187. milenijska fotografija gospićkog Snješka

snješko
Foto: Dražen Prša
1/2
15.02.2010.
u 17:28

Snješko je od postolja do vrha šešira visok deset metara, a u njegovu je gradnju utrošeno više od 400 kubika snijega.

GOSPIĆ - Hoće li najveći Snješko u Hrvata ući u Guinnessovu knjigu rekorda, još nije poznato, ali mnogi Ličani već znaju da će sutra točno u podne na Trgu Stjepana Radića u Gospiću fotograf Šime Strikoman snimiti svoju 187. Milenijsku fotografiju pod nazivom „Gospić šalje snijeg Vancouveru“, u obliku znaka Zimskih olimpijskih igara 2010. Pokraj najšireg Snješka u Hrvata naći će svoje mjesto više od 2000 Gospićana i njihovih gostiju svih uzrasta.

Da podsjetimo, Snješko je od postolja do vrha šešira visok deset metara, a u njegovu je gradnju utrošeno više od 400 kubika snijega. Ostatak je uklonjen dvadesetak metara dalje, a domišljati su klinci na tom umjetno stvorenom brežuljku odmah načinili sanjkalište.

Da Snješko bude onaj pravi, potrudio se poznati gospićki majstor i pomalo sveznadar Karlo Pezelj, koji je Snješku izradio dugmad, nos, oči, šal, šešir i sve neophodne atribute. Na šeširu se nalaze olimpijski krugovi, podrška netom započetoj Olimpijadi u Vancouveru. Idejni začetnik i autor najvećeg Snješka je kipar Ivan Golac te njegovi pomagači, djeca iz likovne radionice.

Komentara 9

OB
-obrisani-
18:36 13.02.2010.

Ružan snješko, ružan Gospić u pozadini.

OB
-obrisani-
18:40 13.02.2010.

Snjesko je prekrasan. Klinci su ziher sretni.

AN
ana1
18:20 13.02.2010.

A gdje su našli toliko snijega pa ove ga zime nema?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije